Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Збиття літака МАУ в Ірані: Канада не згодна з сумою компенсації сім'ям загиблих

Авіакатастрофа.

Фото УНІАН.

Збиття літака МАУ в Ірані: Канада не згодна з сумою компенсації сім'ям загиблих

В авіакатастрофі загинуло 11 українців

Канада не погодилася з сумою компенсації, яку уряд Ірану заявив про готовність виплатити сім'ям загиблих у катастрофі рейсу PS752. Вона становить 150 тисяч доларів за кожного загиблого.

Про це повідомляє CBC News, посилаючись на слова Ральфа Гудейла – спеціального радника прем'єр-міністра Джастіна Трюдо з питань іранської авіакатастрофи.

 

«Передбачено процес переговорів, який ще не почався. Тому поки рано конкретним цифрам з'являтися в суспільній площині, оскільки в жодної із залучених сторін ще не було ніякої можливості внести свої пропозиції», - сказав Гудейл.

Він підкреслив, що Іран не має права в односторонньому порядку приймати рішення щодо компенсацій родичам жертв.

Остаточна сума відшкодування повинна стати предметом переговорів між Іраном і державами, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

«Коли мова йде про відшкодування, Іран не може їх визначати односторонньо», - зазначив спецрадник.

За його словами, остаточна сума відшкодування повинна стати предметом переговорів між Іраном і державами, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

Читати  також: Бортпровідниці з Волині, яка загинула а авіакатастрофі літака МАУ, присвоїли звання Героя України

Нагадаємо, 8 січня 2020 року після зльоту з аеропорту Тегерана ракетою був збитий літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців – двоє пасажирів і дев’ять членів екіпажу.

Серед екіпажу була уродженка Нововолинська Юлія Сологуб.  Вона працювала бортпровідником з травня 2018-го року. Юлі було 25 років, була заміжня. Її поховали у Києві на Дарницькому цвинтарі.

Джерело: УНІАН
Telegram Channel