Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вчені зробили тривожну заяву щодо Covid-19 у Китаї

Що кажуть вчені.

Фото Главком.

Вчені зробили тривожну заяву щодо Covid-19 у Китаї

Науковці прогнозують новий спалах епідемії

У китайському місті Вухань, де в грудні 2019 року було зафіксовано перший спалах коронавірусу, може початися нова епідемія.

До такого висновку прийшли вчені з Китаю, – йдеться в статті в журналі PLoS Neglected Tropical Diseases, передає Главком.

З’ясувалося, що коронавірус продовжував поширюватися територією Вуханю і в травні 2020 року, вже після того, як було заявлено про завершення епідемії.

«Наші спостереження показують, що в Вухані проживала велика кількість безсимптомних носіїв SARS-CoV-2 вже після того, як всі носії явної форми інфекції видужали. Їх існування говорить про те, що менш агресивні штами коронавірусу, що викликали ці випадки зараження, можуть повторно проявити себе і викликати новий спалах Covid-19 на території Китаю», – йдеться в статті.

Читати також: «Треба було залишитися в Китаї», – евакуйована з Уханю лучанка

Коронавірус продовжував поширюватися територією Вуханю і в травні 2020 року, вже після того, як було заявлено про завершення епідемії.

Таким чином поширення хвороби могло відбуватися і після зняття карантинних обмежень у Вухані і його околицях.

Вухань 76 днів було відрізано від зовнішнього світу, карантин з міста зняли 8 квітня 2020 року. У червні влада заявила, що в місті не залишилося безсимптомних носіїв коронавірусу. До середини червня не було виявлено жодного безсимптомного носія.

Читати також: Лікар з Рівного розповів, чи варто боятися мутованого коронавірусу
 

Джерело: Главком
Telegram Channel