Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Канаді не довіряють іранському розслідуванню щодо збитого літака МАУ

Серед іншого канадські експерти вивчають російську ЗРК «Тор», за допомогою якої було збито літак.

Фото depo.ua.

У Канаді не довіряють іранському розслідуванню щодо збитого літака МАУ

Поведінка Ірану після знищення літака рейсу PS752 переконала Канаду, що довіряти версії подій з Тегерану не варто

Як повідомляє Depo.ua, про це в інтерв’ю CBC News розповів Ральф Гудейл - спецрадник прем’єр-міністра Канади з питань цієї катастрофи.

«Ми дуже скептично ставимося до іранського процесу. Ми не задоволені результатами розслідування, яке провадить Іран», - сказав Гудейл.

Канада докладе максимальних зусиль, аби отримати відповіді стосовно цієї трагедії.

Він наголосив, що Канада докладе максимальних зусиль, аби отримати відповіді стосовно цієї трагедії: «Шлях пошуку правди складний. Він вимагає пекельної роботи. Однак Канада невтомно прагнутиме докопатися до того, що все ж таки трапилося».

Гудейл нагадав, що Канада кілька місяців тому сформувала команду експертів, які займаються розслідуванням обставин трагедії, оскільки Іран дав удосталь приводів сумніватися у його правдивості та надійності.

Читайте також: Збиття літака МАУ в Ірані: Канада не згодна з сумою компенсації сім'ям загиблих

Серед іншого канадські експерти вивчають російську ЗРК «Тор», за допомогою якої було збито літак. «Експерти вивчають можливості цього комплексу, системи, які керують ним та за допомогою яких він комунікує. Чи працювали вони? Як вони діяли у цьому конкретному випадку? Чи були якісь дефекти? Всі ці фактори можна оцінити», - пояснив Гудейл.

Telegram Channel