Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Турійщині дітей не називали Зеленськими і Лимонами, але все одно вибирали рідкісні імена

На Турійщині минулого року народилося 108 хлопчиків і 101 дівчинка.

Фото prm.ua.

На Турійщині дітей не називали Зеленськими і Лимонами, але все одно вибирали рідкісні імена

При державній реєстрації народження батьки обирали й рідковживані імена, зокрема, Амелія, Аріанна, Ренат, Самуїл

З 1 січня з карти Волині зникла така територіальна одиниця, як Турійський район. Яким для нього був 2020-ий – показуємо у цифрах, поданими Турійським районним відділом реєстрації актів цивільного стану ЗМУМЮ Львова.

Мабуть, високосний рік, на думку наречених, не надто вдалий для початку спільного сімейного життя, бо на весільний рушничок щастя протягом минулого року стали лише 70 пар. Це на 40 менше ніж у 2019-му. З них вперше шлюб взяли 48 пар наречених, повторно – 22.

На весільний рушничок щастя протягом минулого року стали лише 70 пар. Це на 40 менше ніж у 2019-му. З них вперше шлюб взяли 48 пар наречених, повторно – 22.

Невтішна статистика в районі і щодо смертності, вона зросла: у 2020-му померло 444 мешканці Турійщини, в той час як в 2019-му – 401.

Турійщина – край озерний, лелеки нібито й не оминають нашу місцину, все ж в оселі мешканців району радісну звістку про народження діток у минулому році приносили нечасто – 209 разів, сповістивши про народження 108 хлопчиків і 101 дівчинки.

Читайте також: Митрополит Михаїл закликав волинян вивчати свій родовід і не називати дітей «модними» іменами

Вибираючи імена своїм малюкам, турійчани не були аж такими вигадливими, як деякі українці, котрі, за даними Мін’юсту, у минулому році називали своїх дітей Луна, Імперія, Золушка, Хрусталіна, Квітка, Шанель, або Зеленський, Яник, Лимон, Київ, Князь, Принц, Парижанин. Найпоширенішими серед дівчаток стали Аліна, Владислава, Вероніка, а серед хлопчиків – Артем, Максим, Тимофій. При державній реєстрації народження батьки обирали й рідковживані імена, зокрема, Амелія, Аріанна, Ренат, Самуїл.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel