Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Підприємців відзавтра почнуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів

У разі порушення потрібно зробити усне зауваження про необхідність надягти маску і викликати представника Національної поліції.

Фото ЕРА.

Підприємців відзавтра почнуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів

Із 14 січня поліція зможе штрафувати підприємців за допуск у громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без маски на суму від 3400 до 5100 грн, ідеться в тексті закону № 1113-IX

В Україні з 14 січня набуває чинності закон №1113-IX, що запроваджує штрафи для власників бізнесу, установ і організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисних масок. Документ 13 січня з'явився в парламентській газеті «Голос України», інформує сайт «Гордон».

Закон набуде чинності від дня, наступного за днем його опублікування, тобто 14 січня.

За допуск особи у громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, стягуватимуть штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 3400 грн до 5100 грн).

Штрафуватимуть підприємців за те, що працівник суб'єкта господарювання або безпосередньо фізична особа – підприємець обслужили споживачів без маски в період дії карантину.

Відповідно до закону, маска має бути на обличчі, а не на підборідді, шиї або ще де-небудь.

Документ передбачає носіння масок, виготовлених самостійно. Відповідно до закону, маска має бути на обличчі, а не на підборідді, шиї або ще де-небудь.

У разі порушення потрібно зробити усне зауваження про необхідність надіти маску і викликати представника Національної поліції, повідомивши про адміністративне правопорушення. Припустимими заходами вважають припинення обслуговування відвідувачів без масок.

Верховна Рада на засіданні 6 листопада минулого року взяла за основу і в цілому законопроєкт №3891, який пропонує ввести штрафи від 170 до 225 грн за перебування у громадських приміщеннях і транспорті без масок.

Читайте також: Влада Володимира збирається розширити повноваження муніципалів

Станом на 13 січня в Україні зареєстровано 1 130 839 випадків коронавірусної інфекції, із них 6409 – протягом останньої доби. Померло 20 214 пацієнтів із COVID-19, а 826 871 особа одужала.

Telegram Channel