Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Рівненщині замерзла водойма, де зимують лебеді (Фото)

Птахам просять допомогти.

Фото Світлани МАЛАФЕЙ.

На Рівненщині замерзла водойма, де зимують лебеді (Фото)

Восени чимало цих плахів залишилося в нашому регіоні

Частина лебедів традиційно оселилася на водосховищі, що неподалік Острога. Решта ж птахів зимують у менших водоймах у різних куточках області, передає «РадіоТрек».

Реклама Google

 Світлана Малафей та закликала рятувати пернатих, аби вони не замерзли.

Деякі птахи залишилися у Дубровиці. Через сильні морози водойма, де вони живуть, замерзла. Про це у Facebook повідомила  місцева жителька  Світлана Малафей та закликала рятувати пернатих, аби вони не замерзли.

Нагадаємо, собака допоміг рівнянці знайти повішеного сина.

Не полетіли у теплі краї й здолбунівські лебеді. Озеро, де вони лишилися зимувати замерзло повністю. Сьогодні одного з лебедів врятували. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила помічниця голови обласної ради Катерина Лотоцька.

Фото зі сторінки Катерини Лотоцької.
Фото зі сторінки Катерини Лотоцької.

«Птах майже не рухався і виглядав виснаженим – свідчила про те, що кількаденні морози для лебедя можуть стати фатальними. 

До нього було важко добратися, адже крига на водоймі ще доволі тонка. Більше того, один з наших рятувальників у процесі навіть опинився у холодній воді.

Однак все ж таки до лебедя вдалося дістатися. Він хоч і був виснаженим, проте виявився войовничим і попручався перед тим, як датися до рук. Оглянувши птаха, ми виявили, що у нього поранене крило. Вочевидь, тому птах і не міг покинути замерзле озеро…» – написала Катерина Лотоцька.

Telegram Channel