Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Китаї коронавірус виявили в морозиві, виробленому з української сироватки

Наразі всі запаси цього морозива опечатано.

Фото: Unsplash / Levi Lei.

У Китаї коронавірус виявили в морозиві, виробленому з української сироватки

Посольство України в КНР «вживає усіх необхідних термінових заходів з метою перевірки цієї інформації

У трьох зразках китайського морозива, виробленого з української сироватки та новозеландського порошку виявили позитивні тести на COVID-19. Як передає «День», про це повідомляє Сіньхуа.

Інцидент мав місце в муніципалітеті Тяньцзінь у середу. Виробник морозива – китайська місцева компанія Tianjin Daqiaodao Food Company.

Наразі всі запаси цього морозива опечатано. А всі 1662 працівники компанії перебувають на примусовому карантині. Із них у 700 тести на коронавірус виявилися негативними, результати решти тестів ще не надійшли.

Зі свого боку, Посольство України в КНР «вживає усіх необхідних термінових заходів з метою перевірки цієї інформації.

Зі свого боку, Посольство України в КНР «вживає усіх необхідних термінових заходів з метою перевірки цієї інформації. Дипмісія України підтримує оперативний зв'язок з компетентними органами КНР та урядом міста Тяньцзінь з цього питання.

Як відомо, минулого тижня добовий приріст нових випадків коронавірусу в Китаї підскочив до більш ніж 10-місячного максимуму. 15 січня на материковому Китаї зареєстрували 130 нових випадків зараження, зокрема 90 в провінції Хебей, інші в провінції Хейлунцзян і Пекіні.

Читайте також: Україна скасувала мито на ввезення європейських вин

Загальна ж кількість підтверджених випадків COVID-19 в материковому Китаї перевищила 88 тисяч, а кількість померлих від ускладнень коронавірусу залишається незмінною — 4635.

Telegram Channel