Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинських хворих харчуватиме кейтерингова компанія?

Фото зі сторінки Foodicine у Facebook.

Волинських хворих харчуватиме кейтерингова компанія?

Столична фірма презентувала в обласній раді свої послуги з організації кейтерингового харчування у лікарнях

Учора у прес-центрі обласної ради відбулась презентація організації харчування у лікарні компанією «Фудіцина», інформує Волинська обласна рада.

«Наразі ми харчуємо 31 лікарню у Києві та області, загалом ми обслуговуємо 2/3 ринку столиці. За 2020 рік ми нагодували понад 614 тисяч пацієнтів, приготували більше 2,5 млн порцій страв. Маючи багаж практики і знань наразі ми переходимо в регіони. Свої харчоблоки плануємо відкрити у Львові, Луцьку і Ковелі» , – розповіла асистент гендиректора ТОВ «Фудіцина» Яна Лисак. 

За її словами, Ковельське МТМО вже підписало договір із ТОВ «Фудіцина» про оренду харчоблоку цього медичного закладу. Відтак приміщення реконструюють та модернізують. Готову їжу транспортуватимуть у лікарню у сертифікованих термосах або ізотермічних контейнерах. 

Підприємство «Фудіцина» має отримати волинську реєстрацію, аби податки надходили до бюджетів місцевих територіальних громад.

Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що обов'язковою умовою подальшої роботи підприємства «Фудіцина» у нашому регіоні є те, що воно має отримати волинську реєстрацію, аби податки надходили до бюджетів місцевих територіальних громад.

– У наказі Міністерства охорони здоров’я №931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» йдеться про те, що ідеальне меню коштує від 150 грн на людину. Разом з тим, ми можемо знайти можливість харчувати пацієнта і за 25 грн в день, нам лише необхідно подумати, чим ми можемо пожертвувати і на чому зекономити. Ми також завжди даємо альтернативу пацієнту – це покращене харчування за яке він сам сплачує додатково», – розповіла генеральний директор ТОВ «Фудіцина» Тетяна Коваль.

Затим Григорій Недопад запропонував керівникам комунальних закладів охорони здоров'я області надіслати в апарат ради свої розрахунки щодо харчування пацієнтів, адже наразі в облраді тривають бюджетні слухання. Бюджетна сесія відбудеться на початку лютого.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel