Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У національному парку на Волині зимують 75 лебедів-шипунів

Птахів у парку "Прип’ять-Стохід" завжди чимало.

Фото зі сторінки НПП "Прип’ять-Стохід" у Facebook.

У національному парку на Волині зимують 75 лебедів-шипунів

А ще, як і попередні роки, прилетіли на зимівлю омелюхи, чижики та снігурі

Кілька лебедів до морозів можна було побачити на річці Припять та Стохід навіть у Любешові. А нині вони переважно перебувають в усті Припяті – недалеко села Хоцунь, а також на Люб’язькому озері, де вода не замерзла, пише газета «Нове життя».

Зимняка бачили у заплавах Стоходу – біля сіл Заріка та Селісок.А от червоногрудих красенів снігурів можна побачити в різних населених пунктах Любешівщини, а також у селищному парку, розповів старший науковий співробітник НПП «Прип’ять-Стохід» Юрій Корх.

Зимняка бачили у заплавах Стоходу – біля сіл Заріка та Селісок.А от червоногрудих красенів снігурів можна побачити в різних населених пунктах Любешівщини.

Водночас він нагадує: тепер птахи особливо потребують підгодівлі. Для цього підійде зерно пшениці, проса, ячменю, вівса, несолене та несмажене насіння соняшника. А також залюбки пернаті поласують несолоним салом чи м’ясом, котрі треба міцно закріпити, аби їх одразу не поцупили крупніші птахи.

До слова, снігурі облюбували садок на обійсті Кузьмичів у Дольську. Як і щороку цієї пори, вони частенько прилітають, аби поласувати багряними плодами калини. Тож господиня пані Тетяна сфотографувала червоногрудих красенів та надіслала світлину.

Telegram Channel