Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Під Луцьком горів будинок сина воїна УПА: родині потрібна допомога (Фото)

Родині потрібна допомога.

Фото з фейсбуку.

Під Луцьком горів будинок сина воїна УПА: родині потрібна допомога (Фото)

Господар будинку – син воїна УПА

Вночі 18 січня в селі Жидичин Луцької ОТГ горів будинок. Вогонь знищив перекриття та покрівлю будинку, пошкодив стіни та речі домашнього вжитку. Родині потрібна допомога.

Про це пише сусід потерпівлих Тарас Висоцький у фейсбуці. 

При гасінні пожежі водою затопило кімнати. Ймовірною причиною лиха стала несправність пічного опалення. Будинок перебуває в аварійному стані та потребує капітальної реконструкції, родина потребує фінансової підтримки.

Допомогу можна привезти людям у Жидичин за адресою: вулиця Ямківська, 7, або переказати кошти на картку Приватбанку за номером: 4149499343996672 (Отримувач – Дацюк Ольга Лаврентіївна).

 Будинок перебуває в аварійному стані та потребує капітальної реконструкції, родина потребує фінансової підтримки.

До слова, власник будинку – Дацюк Мирослав Лаврентійович, син воїна УПА – Дацюка Лаврентія Яковича. Чоловік народився 1957 року в Казахстані у засланні. Його батько у 15 років пішов воювати УПА. Учасник Колківської республіки, служив зв'язківцем. На власні очі бачив Романа Шухевича та Клима Савура. Наприкінці 40-х років був арештований та отримав 25 років заслання (почерк у його студентському зошиті збігався із таємними записками, які розповсюджувала УПА). Учасник Воркутинського повстання. Додому в село Жидичин повернувся через 7 років після смерті Сталіна, де і побудував цей будинок. Помер 15 квітня 2014 року.

Небайдужих просять допомогти родині. 

Читати також: У Камені-Каширському 18 січня серед білого дня на подвір’ї загорілась машина. А у Володимирі в ніч на 20 січня палав будинок. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Фейсбук
Telegram Channel