Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Волинянин через суд домігся грошової компенсації від училища після 8 років навчання

Через суд домігся компенсації.

Фото Буга.

Волинянин через суд домігся грошової компенсації від училища після 8 років навчання

Хлопець навчався у ВПУ за професією «маляр-штукатур» з вересня 2010-го по травень 2012-го

Колишній студент Нововолинського професійного училища (зараз – це Центр професійно-технічної освіти) Віталій Грабовський через суд домігся від навчального закладу одноразову грошову допомогу, як випускнику-сироті та компенсацію для придбання одягу і взуття. І це через 8 років після навчання в училищі.

Про це йдеться у рішенні Волинського окружного адміністративного суду за 15 січня, пише «Буг».

Відповідно до матеріалів справи, Віталій Грабовський навчався у ВПУ за професією «маляр-штукатур» з вересня 2010-го по травень 2012-го.

Закінчивши два курси, хлопець вирішив достроково залишити навчальний заклад у зв’язку із вимушеним працевлаштуванням. Отримавши довідку про здобуття середньої освіти, пішов працювати. Після дострокового вимушеного випуску з училища Віталій не отримав гарантованої державою одноразової грошової допомоги в розмірі 6-ти прожиткових мінімумів та грошової компенсації в сумі, не менш як 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за одяг, взуття, м’який інвентар і обладнання відповідно до чинного законодавства.

Аби відстояти свої інтереси, 8 грудня 2020 року Віталій подав позов до суду.

Центр професійно-технічної освіти через кілька днів, 15-го грудня подав до суду відзив на адміністративний позов, у якому просив відмовити у його задоволенні, мотивуючи тим, що Віталій не закінчив повного курсу навчання та не отримав диплом кваліфікованого робітника.

Розглянувши усі матеріали справи, суд вирішив позов Грабовського задовольнити повністю: визнати протиправною бездіяльність Нововолинського Центру професійно-технічної освіти щодо невиплати Віталію грошової допомоги й компенсації, а також зобов’язати навчальний заклад нарахувати та виплатити йому одноразову грошову допомогу в розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку, що становить 6 тисяч 804 гривні та грошову компенсацію необхідну для придбання одягу і взуття в розмірі сорок неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 гривень.

Окрім цього, Центру професійно-технічної освіти доведеться оплатити судові витрати у розмірі 840 гривень.

Джерело: Інтернет-видання "Буг".
Telegram Channel