Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У «Ягодині» іноземець за 50 євро хотів «вирішити» питання про самоізоляцію

Хабар на кордон.

Фото прикордонників.

У «Ягодині» іноземець за 50 євро хотів «вирішити» питання про самоізоляцію

Громадяни, не зважаючи на можливу кримінальну відповідальність, продовжують пропонувати співробітникам Держприкордонслужби кошти за неправомірні рішення

Учора, 27 січня, громадянин Литви, який слідував з-за кордону через пункт пропуску «Ягодин», намагався за допомогою хабаря «вирішити» питання щодо безперешкодного пропуску.

Оскільки Литва внесена у «червону зону» переліку держав зі значним поширенням COVID-19, то її громадяни, прибуваючи в Україну, підлягають самоізоляції. Іноземець же, аби не встановлювати мобільний додаток «Вдома», запропонував інспектору прикордонного контролю неправомірну вигоду у розмірі 50 євро.

Іноземець же, аби не встановлювати мобільний додаток «Вдома», запропонував інспектору прикордонного контролю неправомірну вигоду у розмірі 50 євро.

Прикордонник від коштів відмовився та доповів по даному факту керівництву. Крім того, про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ охоронці кордону встановленим порядком проінформували співробітників Національної поліції.
Наголошуємо, що Держприкордонслужба має нульову толерантність до корупції та постійно проводить заходи з протидії будь-яким її проявам серед персоналу. 

Читати також: Українці купуватимуть долари за новими правилами

Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон
Telegram Channel