Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У помешканні кишіло тарганами і щурами: у матері забрали трьох дітей (Відео)

Тривають слідчі дії.

Фото Нацполіція.

У помешканні кишіло тарганами і щурами: у матері забрали трьох дітей (Відео)

Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження

У Харкові троє маленьких дітей жили у квартирі, захаращеній горами сміття і харчувалися чортзна чим. І хто знає, скільки це би продовжувалося і чим закінчилося, якби не випадкові перехожі, передає «Магнолія».

Люди почули, як на другому поверсі будинку по вулиці Римарській плаче дитина та кличе на допомогу.

Діти мешкали в антисанітарних, небезпечних для життя умовах, у  під’їзді і квартирі були гори із сміття, помешкання кишіло тарганами і щурами.

Небайдужі спробували подивитися, що трапилося, однак не змогли потрапити до помешкання через завали сміття у під’їзді. Про випадок повідомили у поліцію. Там відреагували.

На місце виїхали поліцейські, представники служби у справах дітей, центру соціальних служб сім’ї та молоді. Фахівці вжахнулися, коли спробували пробратися.

Діти мешкали в антисанітарних, небезпечних для життя умовах, у  під’їзді і квартирі були гори із сміття, помешкання кишіло тарганами і щурами. Також у квартирі було відрізано водопостачання та водовідведення.

Правоохоронці з’ясували, що в оселі мешкають 57 та 30-річні жінки та троє дітей 2, 6 і 11 років.

Щодо старшої дівчинки до поліції  вже надходили листи з відділу освіти про те, що дитина ще з 2017 року не ходить до школи. Також надходила інформація зі служби у справах дітей про вказану сім’ю, діти якої опинились у складних життєвих обставинах.

Читайте також: Українець побив до смерті 81-річну маму.

Натомість сусіди розказали жахливі речі: що родина утримує 5-ох собак, яких ніколи не вигулюють на вулиці. Почали навіть ширитися мотороші чутки, начебто дітей годували собачатиною, а тварин вони для цього розводили спеціально А місцевим блогерам навіть вдалося це зафіксувати на відео.

Одна із сусідок також розповіла, що давно скаржилися на родину. А ще – що соціальні працівники про все знали, але не вживали ніяких заходів. При тому, що непридатні до життя умови у згаданій квартирі є вже близько10-ти років, пише «Обозреватель».

Із ЗМІ стало відомо, що всього у родині було п'ятеро дітей.

Як з'ясували журналісти, в 2009 році жінка народила старшу дочку, через 5 років - сина Мішу, а в 2016 році - ще одну дівчинку. Наступного року вона з дочками поїхала з Харкова, хлопчик залишився у співмешканця, який через суд встановив батьківство і зараз самостійно виховує малюка.

Про це повідомляє видання Newsroom з посиланням на джерела в соцслужбах.

В Одесі, куди поїхала жити харків’янка, у 2019 році в неї народилися доньки-двійнята. Одна з дівчаток через 5 місяців померла. За фактом смерті дитини було порушено кримінальну справу, проте слідство не знайшло складу злочину. Тіло дівчинки досі перебуває в Одеському обласному бюро судмедекспертизи, за нею ніхто так і не прийшов. Мати не визнає смерть дочки і вважає, що її викрали, хоча з цього приводу до правоохоронних органів не зверталася.

Спочатку поліцейські забрали з небезпечного середовища 11-річну дівчинку.  А 26 січня - ще 2-річного хлопчика та 6-річну дівчинку. Дітей направили до дитячої лікарні. На щастя, стан їхнього здоров'я задовільний.

Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження. Справу розслідують за фактом злісного невиконання батьківських обов'язків. Горе-матері загрожує до 5-ти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Згодом стало відомо, що прокуратура також розлсідує неналежне виконання обов’язків посадовими особами, які мають займатися захистом прав дітей.

Втім, відомо, що комісія з питань захисту прав дитини ще в лютому 2020 року подала позов до суду з вимогою позбавити харків’янку батьківських прав.

відео

 

 

 

 

Telegram Channel