Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Печерський суд наступний» – Яхно спрогнозувала нові санкції США

Олеся Яхно.

Фото Цензор.НЕТ.

«Печерський суд наступний» – Яхно спрогнозувала нові санкції США

Політичний експерт Олеся Яхно розкритикувала маніпулятивну заяву Печерського суду

На сторінці у Facebook вона написала, що суд почав «різко виправдовуватись, що нібито не ухвалював жодних рішень проти п'ятого президента України Петра Порошенка і президента США Джо Байдена», пише gazeta.ua.

«Але звинувачувати Зеленський в цій ситуації все одно може тільки себе. Ось він зараз, посміхаючись, в інтерв'ю американському телеканалу НВО заявив, що трохи злий на екс-президента Дональда Трампа. Хоча висновки, перш за все, мав зробити сам».

Вона зауважує, що суд все-таки ухвалював рішення за скаргою адвоката нардепа Деркача, який, як всім відомо, публічно вимагав порушити кримінальне провадження проти нового американського президента Байдена і Порошенка. «Можна здогадатися, про яку тему йдеться, якщо подивитися на публічні активності Деркача в період літа 2020 року - зокрема, його прес-конференції по темі плівок Байден-Порошенко», - нагадує Яхно.

«Саме це рішення суду врешті-решт і слугувало для реєстрації двох нових проваджень вже 22 січня 2021 року у справі Байден-Порошенко», - зазначає Олеся Яхно.

«Припускаю, що таким чином хтось міг спеціально «підкласти свиню» Зеленському. Заводити справи проти президента США через два дні після інавгурації - чисте безумство і «підстава», - вважає експертка.

«Але звинувачувати Зеленський в цій ситуації все одно може тільки себе. Ось він зараз, посміхаючись, в інтерв'ю американському телеканалу НВО заявив, що трохи злий на екс-президента Дональда Трампа. Хоча висновки, перш за все, мав зробити сам», - нагадує Яхно.

Читайте також На показі документального фільму про Кіборгів «Трохи нижче неба» побували Петро та Марина Порошенки​.

«І наскільки неприпустимо було анонсувати в травні минулого року справу Байден-Порошенко. І наскільки неприпустимо не реагувати на внесення народних депутатів до списку санкцій США за спроби втручання в американські вибори, а Деркача - то взагалі оголошено агентом ФСБ», - наголошує Олеся Яхно.

«І наскільки неприпустимо задіяти кадри Віктора Януковича (того ж Портнова) в боротьбі зі своїми політичними оппонентами», - нагадує експерт.

«А судді (раз я почала з Печерського суду) почали намагатися «з'їхати з теми» тобто, виправдовуватися щодо типу «непричетності». Тому що здогадуються - наступними в списку санкцій можуть виявитися й вони», - резюмує Яхно.

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel