Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Мав забагато любасок? У Китаї стратили ексочільника держкомпанії

Чоловік був членом комуністичної партії і мав ...100 коханок!

Волинь-нова

Мав забагато любасок? У Китаї стратили ексочільника держкомпанії

Зокрема звинуватили у тривалому співмешканні з коханками при наявності дружини

Китайська влада стратила колишнього керівника державної компанії China Huarong Asset Management Co. Лая Сяоміня, його звинуватили у масштабному хабарництві та багатоженстві. Про це інформує Українська правда з посиланням на Громадське й державне телебачення КНР.

Реклама Google

Сяоміня засудили до смертної кари 5 січня, його визнали винним у розтраті понад 25 мільйонів юанів (приблизно 3,9 млн доларів), у тому, що він отримав хабарів на 1,79 мільярда юанів (приблизно 278 млн доларів), а також у тривалому співмешканні з коханками при наявності дружини.

Розслідування проти нього розпочали у 2018 році, після цього Сяоміня виключили з комуністичної партії. У 2020 році в ефірі державного телебачення він зізнався, що зберігав гроші, цінності та інші активи у квартирі в Пекіні, яку називав «супермаркет». Водночас він стверджував, що з грошей, отриманих як хабарі, він не витратив нічого, бо хотів зберегти кошти для дітей.

У свою чергу китайські ЗМІ повідомляли, що Сяомінь володів сотнею квартир і мав приблизно стільки ж коханок, яких він влаштовував на високі посади у 33 компаніях, які працювали під егідою China Huarong.

Сяомінь володів сотнею квартир і мав приблизно стільки ж коханок, яких він влаштовував на високі посади у 33 компаніях.

Суд вирішив, що «значних заслуг» колишнього голови компанії недостатньо для пом’якшення вироку, враховуючи «факти, характер, обставини та ступінь шкоди, завданої суспільству» його злочинами.

Читайте також: До 12 років з конфіскацією – на Рівненщині судитимуть «торговців» посадою в поліції. Один з них священник

Компанію China Huarong уряд КНР створив після Азійської фінансової кризи 1997 року, вона займається управлінням активами з акцентом на управління проблемними боргами.

Telegram Channel