Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Легка форма коронавірусу: лікар назвав симптоми

Лікар Тарас Жиравецький.

Фото ТСН.

Легка форма коронавірусу: лікар назвав симптоми

Також медик Тарас Жиравецький розповів, як дізнатись, що людина вже перехворіла на COVID-19

Легкий перебіг коронавірусу - це невисока температура, або температура, яка зникає на 2-3 день без вживання будь-яких ліків. Легкий перебіг виглядає, як ГРВІ.

Про це розповів ТСН головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький. Медик назвав основні симптоми легкого захворювання на COVID-19 і розповів, як дізнатись, що людина вже перенесла коронавірус.

«Однозначно, може зникнути нюх, як при тяжкому, так і при легкому захворюванні. Невисока температура, або температура, яка зникає на 2-3 день без будь-яких препаратів. Все виглядає, як перебіг ГРВІ. Тут головне питання: температура, слабість і сатурація. Якщо ви на пульсоксиметрі бачите, що сатурація не падає нижче 94, то відповідно ми говоримо про легкий перебіг COVID-19», - розповів нам лікар.

 Тут головне питання: температура, слабість і сатурація. Якщо ви на пульсоксиметрі бачите, що сатурація не падає нижче 94, то це – легкий перебіг COVID-19.

За словами Тараса Жиравецького, легка форма COVID-19 перебігає здебільшого в молодих людей.

«Щодо болі в горлі, з огляду на тих пацієнтів, яких я зустрічав, то якщо біль сильний і триває декілька днів, то це часто переходить у більш важчу форму «ковіду» і часто ускладнюється бактерійними інфекціями. Хоча не завжди. Все дуже індивідуально», - каже лікар.

Щоб дізнатись людині, чи вона вже перенесла коронавірус, медик радить зробити тест на антитіла.

Реклама Google

«Безсимптомна форма COVID-19 зустрічається дуже рідко, її майже немає. Якщо ви впевнені, що у вас була якась симптоматика, то простіше зробити тест на імуноглобуліни. Якщо є позитивний - це означає, що ви перехворіли, немає антитіл - швидше, за все, ви не перехворіли», - підсумував Тарас Жиравецький.

Нагадаємо, лікарі розповіли, як зрозуміти, що ви непомітно вже подолали COVID-19.

 

Джерело: ТСН.
Telegram Channel