Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Куди поділася «первинка» в Любомлі

Лікарі вторинної ланки медицини не надають допомогу на дому, а ведуть прийом у поліклініці та лікують у стаціонарних відділеннях.

Фото зі сторінки КНП "Любомльське ТМО Любомльської міської ради" у Facebook.

Куди поділася «первинка» в Любомлі

Любомльський КНП «Центр первинної медичної допомоги» переїхав у нове приміщення

Любомльський КНП «Центр первинної медичної допомоги» переїхав у нове приміщення (колишній готель «Світязь» по вул. Богдана Хмельницького, 6), де будуть здійснювати прийом сімейні лікарі та педіатри, повідомляє КНП «Любомльське ТМО Любомльської міської ради».

Любомльське територіальне медичне об’єднання визначене опорною лікарнею з надання екстреної та невідкладної медичної допомоги хворим Волинського госпітального округу та включене до будівництва приймальних відділень в Національний проєкт «Велике будівництво».

Переїзд «первинки» в інше приміщення виник у зв’язку з реалізацією цієї президентської програми розбудови приймальних відділень опорних лікарень та відділень екстреної медичної допомоги.

Переїзд «первинки» в інше приміщення виник у зв’язку з реалізацією президентської програми розбудови приймальних відділень опорних лікарень та відділень екстреної медичної допомоги.

Тому відповідно до норм цих відділень у лікарні змушені були розширювати реконструйоване приймальне відділення. Тому  фізіотерапевтичне відділення, яке знаходилося на першому поверсі хірургічного корпусу, перенесли в поліклінічний корпус.

Реклама Google

Відповідно лікарям сімейної медицини залишилось менше приміщень, що не відповідає нормам та стандартам надання первинної медичної допомоги. В зв’язку з тим сімейна медицина почала шукати собі окреме приміщення, яке б відповідало усім вимогам для проведення медичної практики. Відтак міська рада виділила сімейним лікарям Любомльської громади приміщення у готелі «Світязь», де вони будуть вести прийом пацієнтів.

На другому поверсі поліклініки, де вели прийом сімейні лікарі, планують облаштувати фізіотерапевтичне відділення з проведенням реабілітації, адже в одному з пакетів послуг, які уклала лікарня з НСЗУ, значиться: «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та РЕАБІЛІТАЦІЯ пацієнтів в амбулаторних умовах». Тобто у цей пакет послуг входять фізіотерапевтичні процедури і будуть оплачуватися з НСЗУ за електронним направленням сімейного лікаря або лікуючого лікаря поліклініки.

Telegram Channel