Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Шкільні медики отримають «карантинні» доплати: скільки

Медикам підвищать зарплату.

Фото ілюстративне.

Шкільні медики отримають «карантинні» доплати: скільки

Медики, які працюють в установах освіти, отримуватимуть доплату під час карантину

Кабмін підвищив зарплати шкільним медикам на час дії карантину, починаючи з січня цього року. Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 3 лютого, на своєму засіданні Кабінет міністрів підвищив заробітні плати медичним працівникам навчальних закладів на час дії карантину, починаючи з 1 січня цього року.

Зарплату підвищать на 20% від посадового окладу.

Зокрема, з 1 січня шкільні медики отримають в середньому майже на тисячу гривень більше, в залежності від тарифного розряду. Надбавка буде діяти до скасування карантину.

Доплати здійснюватимуться за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти.

Нагадаємо, у січні уряд постановив ввести у штат шкіл медичного працівника. 20 січня Кабінет міністрів прийняв відповідну постанову.

«Відповідно до затвердженого порядку, медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти, а у випадку відсутності у закладі освіти медичного працівника, можна укласти договір із будь-яким закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування», – пояснив головний санлікар Віктор Ляшко.

За його словами, медичне обслуговування в закладі освіти передбачає низку заходів:

  • здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації;

 

  •  інформування з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я, протидії поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їх фізичного та психічного здоров’я.

Також під час засідання 3 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо підвищення розміру надбавки на догляд за особами з інвалідністю, а також про підвищення виплат інвалідам.
 

Джерело: Главком
Telegram Channel