Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Суддю Павла Вовка приведуть в суд примусово

Вовк як голова ОАСК підозрюється у створенні та керівництві злочинною організацією, захопленні державної влади, втручанні в діяльність державних діячів та зловживанні впливом.

Фото news.24tv.ua.

Суддю Павла Вовка приведуть в суд примусово

Антикорупційний суд ухвалив рішення про примусовий привід судді окружного адмінісуду Києва в засідання для обрання йому запобіжного заходу

Український Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив клопотання слідства про примусовий привід до суду голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Про це повідомляє dw.com з посиланнм на агенцію «Інтерфакс-Україна».

Учора у ВАКС відбувалось засідання для обрання Вовку запобіжного заходу у вигляді застави у справі, яку розслідує Національне антикорупційне бюро (НАБУ). Як заявляють детективи цього органу, Вовк як голова ОАСК підозрюється у створенні та керівництві злочинною організацією, захопленні державної влади, втручанні в діяльність державних діячів та зловживанні впливом. 1 лютого детективи НАБУ намагались вручити служителю Феміди клопотання про відсторонення його від адміністративної посади голови суду і тоді ж поінформували його про виклик до ВАКС на 3 лютого.

1 лютого детективи НАБУ намагались вручити служителю Феміди клопотання про відсторонення його від адміністративної посади голови суду і тоді ж поінформували його про виклик до ВАКС на 3 лютого.

Нагадаємо, у справі, що розслідується, ідеться про зловживання низки суддів ОАСК, якими керував Вовк. Однак ні судді, ні Вовк не з'являються не тільки до НАБУ, але й до ВАКС, тож їх оголошено у розшук. Ці судді, за версією слідства, в межах злочинної організації мали намір захопити державну владу шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС) та Вищою радою правосуддя та створенням штучних перешкод у їхній роботі. Судді ніби ухвалювали замовні рішення як у власних інтересах, так і в інтересах політичних і бізнесових кіл. При цьому ніби використовувалась схема з подання штучних адмінпозовів від підставних осіб з подальшим їх розглядом з наперед визначеним результатом.

Читайте також: Суддя з Окружного вирішив, що 9-поверхівка на Батиєвій горі є 4-поверховою... з антресолями (Фото)

НАБУ підкріплює свої підозри публічно. Так, правоохоронцями були оприлюднені сюжети з записами розмов, на яких ніби задокументована протиправна діяльність суддів.

Реклама Google

Telegram Channel