Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Турійській громаді не залишилось жодної школи, лише ліцеї та гімназії

Нещодавно вiдремонтована Турiйська загальноосвiтня школа I–IIІ ст називатиметься Турiйським лiцеєм.

Фото Ірини Ковальчук.

У Турійській громаді не залишилось жодної школи, лише ліцеї та гімназії

Шість загальноосвітніх навчальних закладів І–ІІІ ступенів перейменували у ліцеї, сім – у гімназії

На позачерговій сесії Турійської селищної ради депутати одноголосно проголосували за перейменування загальноосвітніх навчальних закладів громади. Відтак шкіл у Турійській громаді не залишилось, будуть лише ліцеї та гімназії.

Відповідно до ЗУ «Про повну загальну середню освіту», освіта тепер ділиться на три цикли: початкова школа (1–4 класи), гімназія (5–9 класи) і ліцей (10–12 класи). Усі ці цикли пройдуть уже діти, які навчаються в Новій українській школі. Гімназія може мати у своєму складі початкову школу, ліцей – і гімназію, і початкову школу. Початкова може мати у своєму складі дошкільну освіту.

у громаді буде сім гімназій (колишніх ЗОШ І–ІІ ступенів): Перевалівська, Дольська, Обенизька, Турійська, Дулібівська, Мокрецька, Туропинська.

Отже, у Турійській громаді, відповідно до прийнятого на сесії рішення, буде два опорних заклади: Турійський ліцей, який матиме три філії – Ружинську, Селецьку, Тагачинську, та Купичівський ліцей також з трьома філіями – Озерянською, Осьмиговичівською і Свинаринською.

Читайте також: Офіцер громади організував школярці місце для дистанційного навчання у відділку поліції, бо вдома в неї немає інтернету

Шість загальноосвітніх навчальних закладів І–ІІІ ступенів перейменували у ліцеї: Турійський, Кульчинський, Боблівський, Соловичівський, Маковичівський, Новодвірський. А ще у громаді буде сім гімназій (колишніх ЗОШ І–ІІ ступенів): Перевалівська, Дольська, Обенизька, Турійська, Дулібівська, Мокрецька, Туропинська.

Ірина КОВАЛЬЧУК.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel