Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Керівників двох волинських підприємств судитимуть за розтрату двох мільйонів бюджетних коштів

Розтратили два мільйони.

Фото ІА Вчасно.

Керівників двох волинських підприємств судитимуть за розтрату двох мільйонів бюджетних коштів

Керівників комунального та приватного підприємства на Волині судитимуть за розтрату і заволодіння бюджетними коштами в сумі майже 2 мільйони гривень

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про вчинення директором одного з комунальних підприємств області неодноразової розтрати, а директором господарського товариства – заволодіння шляхом зловживання службовим становищем чужого майна у великих і особливо великих розмірах, а також про вчинення ними обома службового підроблення за попередньою змовою групою осіб (ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що у 2017 році директор комунального підприємства та керівник фірми-підрядника підробили документи щодо обсягів та вартості виконаних робіт із будівництва твердопаливної котельні для обслуговування загальноосвітньої школи та фельдшерсько-акушерського пункту в селі Коршів Луцького району.  На підставі цих документів посадовці заволоділи коштами комунального підприємства на суму 1,1 мільйона гривень.
Наступного року директор КП, підробивши документи про вартість та обсяги робіт із реконструкції загальноосвітньої школи в селі Боратин Луцького району, розтратив кошти підприємства на суму понад 850 тисяч гривень.

 Вчинили службове підроблення за попередньою змовою групою осіб 

Тепер за ці злочини обидва посадовці відповідатимуть перед судом.

Обвинувальні акти скеровано до суду разом із позовами прокурора про стягнення заподіяної шкоди.

Читати також: Вештався біля гаражів: у Луцьку затримали «закладчика» наркотиків

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури
Telegram Channel