Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Брати-близнюки з Турійщини підкорили Всеукраїнський музичний конкурс (Відео)

Владомир та Мар’ян вже п’ятий рік навчаються грі на гітарі.

Фото Ірини Ковальчук.

Брати-близнюки з Турійщини підкорили Всеукраїнський музичний конкурс (Відео)

Владомир та Мар’ян Швораки підкорили журі дуетним виконанням на гітарах п’єси «Місто над океаном»

Учні Турійської музичної школи стали лауреатами І премії Всеукраїнського конкурсу. Брати-близнюки Владомир та Мар’ян Швораки підкорили журі дуетним виконанням на гітарах п’єси „Місто над океаном». 

Зустрічаємося у стінах музичної школи. Проходячи повз, чую звуки піаніно, акордеону, доносяться радісні голоси дітвори. Творче життя вирує. Мої маленькі співрозмовники теж галаві та веселі. Але відчутна повага до викладача, який для них наче старший товариш й авторитетний наставник водночас. І не даремно.

Для Миколи Романчука Турійська музична школа – наче другий дім. Тут він вивчав перші ази музичного мистецтва, тут відшліфовував майстерність гри на баяні та акордеоні і тут, сорок років тому, розпочалась його трудова діяльність. Не один десяток учнів за ці роки під крилом талановитого музиканта та педагога розкрили свої вміння. Микола Романчук – викладач по класу акордеону та баяну, але має шістьох учнів, яких навчає грі на гітарі. З них створив ансамбль гітаристів та три дуети.

– Влітку натрапив на цей музичний твір («Місто над океаном» – ред.), – розповідає Микола Андрійович. – Композиція для сольного виконання, тож довелося зробити аранжування, бо п’єса хороша, а в дуеті звучить ще цікавіше. З вересня із Владимиром та Мар’яном почали розучувати. Хлопці обдаровані, ловили все на льоту. Тож коли дізналися про проведення Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості та мистецтва «Музичне Різдво», вирішили продемонструвати своє вміння.

У рецензії журі зауважило, що репертуар підібраний добре, твір виконаний з динамікою, ритмічно, присутня емоційна виразність.

Конкурс проходив дистанційно. Для участі записали відео дуетного виконання п’єси. У рецензії журі зауважило, що репертуар підібраний добре, твір виконаний з динамікою, ритмічно, присутня емоційна виразність. Зважаючи на це, воно високо оцінило виступ братів, які стали лауреата І премії у середній віковій категорії у номінації народні інструменти.


Микола Андрійович для хлопців наче старший товариш й авторитетний наставник водночас.
 

– Зазвичай репертуар підбираємо спільно, – розкриває робочі моменти Микола Романчук. – Інколи буває, що хлопцям запропонований музичний твір не подобається, тоді шукаємо щось інше. А буває, що й самі пропонують. От як перед Різдвяними святами запропонували розучити колядку для виступу у домашньому колі. Сім’я у них творча: мама співає, старша сестра Антоніна навчалася у нас по класу скрипки.

Владомир та Мар’ян вже п’ятий рік навчаються грі на гітарі. Не одноразово хлопці були учасниками обласних конкурсів, на яких показували гарні результати. А от на Всеукраїнський рівень вийшли вперше і – досить успішно!

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel