Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сильний сніг, хуртовини та мороз до -20°: на вихідні погіршиться погода

Погода на вихідні.

Фото Legal Technique.

Сильний сніг, хуртовини та мороз до -20°: на вихідні погіршиться погода

Погода в Україні дедалі погіршуватиметься

У неділю та понеділок, 7-8 лютого, в Україні очікується погіршення погодних умов.

Про це повідомляє Укргідрометцентр на своїй сторінці у фейсбуці.

«На Прикарпатті, у північних та центральних областях значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини. Вдень у південних областях сніг з переходом в дощ, ожеледь», - йдеться у повідомленні.

Температура вночі -13°...-20°, вдень -7°...-14° морозу, у південній частині та на Прикарпатті вночі -3°...-10°, вдень від -4° до +2°. На дорогах країни ожеледиця. Завтра, 6 лютого, у південній частині, на Прикарпатті та Вінниччині — сніг, в Карпатах місцями значний сніг, на решті території без опадів.  Температура вночі -6°...-13°, в північних та центральних областях місцями до -16°. Вдень -1...-8°, на Закарпатті та півдні Одещини - дощі, температура протягом доби 0°...+5°.

Синоптик Наталка Діденко, у фейсбуці розповіла, що вихідними в Україні обіцяють мороз. Найхолоднішою очікується північна частина України та північний схід.

У нічні години температура повітря там досягатиме -10°...-15°, у ніч на неділю місцями -15°...-22°. Вдень у суботу щипатимуть за щоки -4°...-9°, у неділю -9°...-12°

На решті території України вночі температура повітря коливатиметься в межах -4°...-10°, у центральній частині -9°...-15°, вдень у суботу -1°...-6°, у неділю -4°...-9°.

Південна частина буде теплішою. Вдень 6 лютого близько нуля, у неділю на півдні очікуються переважно «мінуси». Закарпаття та Крим втримають протягом дня +2°...+5°.

Синоптик зазначила, що антициклон Gizela зумовить переважно суху погоду на значній частині території. Проте 6 лютого передбачається сніг на півдні та південному заході, а 7 лютого сніг пройде в усій західній частині.

На Закарпатті та на півдні Криму ймовірний дощ. У Києві вихідними буде морозно: у суботу вночі -10°...-12°, вдень -5°...-7°. У неділю мороз посилиться, вночі -15°...-17°, вдень -9°...-12°. У понеділок західний циклон із атмосферними фронтами принесе чергові снігопади. На дорогах очікується ожеледиця. 

Читати також: На Волині помітили рідкісне атмосферне явище

Джерело: Укргідрометцентр
Telegram Channel