Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Росії під час протестів затримали німого чоловіка за... «скандування гасел»

У Росії відбуваються масові протести після затримання опозиціонера Олексія Навального.

Фото УП.

У Росії під час протестів затримали німого чоловіка за... «скандування гасел»

У Санкт-Петербурзі суд оштрафував місцевого жителя на 5 тисяч рублів (близько 1,8 тисячі грн) за «скандування гасел» під час акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального. При цьому чоловік має проблеми зі слухом і не може говорити

Про це інформує НВ з посиланням на Telegram-канал Апология протеста.

Жителя Санкт-Петербурга Євгена Агафонова оштрафували за статтею про порушення порядку проведення публічного заходу. У протоколі, який склала поліція, ідеться, що він «спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла». Водночас Агафонов є інвалідом третьої групи через проблеми зі слухом та не може говорити.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, у день затримання чоловік йшов до магазину. Агафонов стверджує, що про акцію нічого не знав.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, у день затримання чоловік йшов до магазину. Агафонов стверджує, що про акцію нічого не знав. Його затримали, коли він намагався показати поліцейським, що не чує.

Реклама Google

У відділі чоловік провів 9 годин, йому не надали перекладача. Адвокат затриманого уточнив, що його підзахисний не розумів роз’яснення поліцейських і не знав, які у нього права й обов’язки. Зазначається, що суд призначив Агафонову покарання нижче найнижчої межі.

Читайте також «Тепер діти просять нас говорити з ними українською. Інакше ми вороги…»​.

Telegram Channel