Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Україні з'явився сервіс для онкохворих, буде змога отримати безплатні ліки

Щодня кожен шостий із 373 українців, у яких виявляють онко, відмовляється звертатися до лікаря через високу вартість лікування.

Фото onco.likicontrol.com.ua.

В Україні з'явився сервіс для онкохворих, буде змога отримати безплатні ліки

15 лютого в Україні розпочне працювати електронний сервіс «Ліки для онкохворих – Підпишись на життя». На сайті вказано препарати, куплені за кошт держбюджету

В Україні з'явився сервіс «Ліки для онкохворих – Підпишись на життя». Про це 12 лютого повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України. Сервіс розпочне працювати 15 лютого. Він дасть змогу зробити лікування для пацієнтів з онкологією доступним і зменшити частку українців, що відмовляються від лікування, зазначили в МОЗ.

«Часто пацієнти з онкологією, отримавши відмову в препараті, не сподіваються отримати їх на наступні курси лікування безкоштовно. Вони збирають кошти на препарати або взагалі відмовляються від лікування. Наш сервіс показуватиме пацієнтам, як можна отримати призначені препарати безоплатно», – сказала голова громадської організації «Ліки-Контроль» Наталія Гуран.

Сайт «Ліки для онкохворих» містить препарати, які закуповують за державний кошт. На сайті можна налаштувати й отримувати повідомлення про надходження призначених препаратів в обраний регіон.

На сайті можна налаштувати й отримувати повідомлення про надходження призначених препаратів в обраний регіон.

Читайте також: «Живу заради доньок»: онкохвора волинянка просить допомоги

У МОЗ зазначили, що щодня 373 українці дізнаються про онкологічний діагноз. Кожен шостий відмовляється звертатися до лікаря через високу вартість лікування.

Telegram Channel