Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині створено 6 мобільних бригад, які будуть вакцинувати від COVID-19 (Список)

У склад мобільної бригади входитимуть лікар резерву, дві медичні сестри, медична сестра резерву та водій.

Фото pixabay.

На Волині створено 6 мобільних бригад, які будуть вакцинувати від COVID-19 (Список)

Волинь готується до першого етапу вакцинації від коронавірусної хвороби, який розпочнеться уже до кінця лютого

 Відтак, для його реалізації у області створено 6 мобільних бригад, які виїжджатимуть до робочих колективів медиків, повідомляють в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.

2 мобільні бригади (на базі КП «Луцький ЦПМД №2» та КНП «Ковельське МТМО) визначені для реалізації «першої хвилі» вакцинації 1 етапу Дорожньої карти.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року в Україні наказом Міністерства охорони здоров’я затверджена Дорожня карта з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Згідно реалізації етапів даної карти, наразі в області створено 6 мобільних бригад на базі:

– КП «Луцький ЦПМД» – 1 бригада;

– КП «Луцький ЦПМД №1» – 1 бригада;

– КП «Луцький ЦПМД №2» – 1 бригада;

– КНП «Нововолинський ЦПМСД» – 1 бригада;

– «Ковельське МТМО» – 2 бригади.

Реклама Google

З них 2 мобільні бригади (на базі КП «Луцький ЦПМД №2» та КНП «Ковельське МТМО) визначені для реалізації «першої хвилі» вакцинації 1 етапу Дорожньої карти. Склад мобільної бригади складає: лікар резерву, дві медичні сестри, медична сестра резерву та водій.

Також медичні працівники вищезгаданих бригад проходять навчання та тренінги щодо етапів вакцинації, аби налаштувати злагоджену координацію та логістику в ході проведення першого етапу вакцинації проти COVID-19.

Окрім того, уже визначено 66 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення, які будуть розгорнуті на базі закладів первинної ланки для реалізації 2 етапу Дорожньої карти.

Слід зазначити, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде відбуватися добровільно та безкоштовно. Усього Міністерством охорони здоров’я України визначено 5 етапів проведення щеплень від коронавірусної інфекції, впродовж яких заплановано імунізувати майже все населення країни. Залежно від доступності вакцини, етапи можуть відбуватися паралельно.

Читайте також Лікар Комаровський розповів, чи потрібно вакцинуватися від коронавірусу тим, хто перехворів​.

Нагадаємо, найпершими щеплення від COVID-19 отримають:

– усі працівники мобільних бригад з вакцинації;

– усі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють у закладах, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19;

– усі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на COVID-19;

– усі працівники екстреної медичної допомоги включно з водіями;

– люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, та працівники цих установ (інтернатах, будинках для літніх людей тощо);

– працівники спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку тощо);

– військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

У лютому Україна отримає 117 тис. доз мРНК вакцини американського виробництва від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. Вона відразу буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Протягом першого півріччя Україна також може отримати від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford у межах COVAX.

 Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel