Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У волинському селі відкрили амбулаторію з житлом для лікаря (Фото)

Амбулаторія в Тойкуті.

Фото Волинської ОДА.

У волинському селі відкрили амбулаторію з житлом для лікаря (Фото)

Інфраструктура села Тойкут на Ковельщині поліпшилась завдяки новозбудованій амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Сьогодні, 16 лютого, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, перебуваючи з робочою поїздкою у Ковельському районі, проінспектував якість завершених будівельних робіт та привітав трудовий колектив медичного закладу.

Об’єкт будували за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Його кошторисна вартість становить майже 9,5 млн грн.

Нині сучасна амбулаторія готова обслуговувати місцеве населення. Готові також усі необхідні дозвільні документи, які передали Ковельській районній раді, аби на найближчій сесії взяти об’єкт на баланс місцевої громади.

У приміщенні обладнані низка кабінетів, де можна отримати широкий спектр медичних послуг, а також передбачене житло для лікаря.

Наразі цей заклад охорони здоров’я готовий надавати професійну медичну допомогу жителям села Тойкут. В приміщенні обладнані низка кабінетів, де можна отримати широкий спектр медичних послуг, а також передбачене житло для лікаря.

«Приємно констатувати, що, незважаючи на пандемію, усе заплановане для розвитку Волині поступово втілюється в життя, – наголосив очільник області. – Дедалі більше відкривається амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Частина з них – це новобудови, інші – модернізуються та реконструюються на базі інших приміщень. Таким чином, ми покращуємо якість надання медичних послуг населенню, у тому числі у сільській місцевості, що є надзвичайно важливим».

До слова, загалом за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини на Волині передбачено збудувати 23 амбулаторії, а в 16 – провести реконструкцію або капітальний ремонт. Нині вже завершено будівництво 15 амбулаторій та шість реконструйовано.

Читати також: Чому найгарніший будинок в центрі Луцька будували зі скандалом 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel