Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Росії побоюються, що наступним Вселенським  Патріархом може стати Еммануїл Адамакіс

Митрополит Еммануїл Адамакіс.

Фото УНІАН.

У Росії побоюються, що наступним Вселенським Патріархом може стати Еммануїл Адамакіс

Російські ЗМІ відразу відреагували на призначення Священним Синодом Вселенського Патріархату 16 лютого митрополита Галльського Еммануїла Адамакіса очільником Халкедонської митрополії

Таке підвищення у церковній єрархї російські ЗМІ розцінили, як крок до того, що в майбутньому він може стати наступником Патріарха Варфоломія.

Петро Порошенко, митрополит Епіфаній, митрополит Еммануїл.
Петро Порошенко, митрополит Епіфаній, митрополит Еммануїл.

 

Адамакіс відомий своєю жорсткою анти-московської позицією.

«Для Адамакіса - це явне підвищення в церковній кар'єрі, оскільки митрополича кафедра Халкидона є другою за честю після Константинопольської архиєпископії, очолюваної Патріархом. Також на богослужіннях саме митрополит Халкидонський стоїть другим після Патріарха.

Фактично, це означає, що Еммануїл Адамакіс є одним з двох основних претендентів на зміну 80-річному Патріарху Варфоломію. Якщо Адамакіс все ж в майбутньому очолить Вселенський Патріархат, для Російської Православної Церкви це означає тільки одне - відносини з Константинополем продовжать погіршуватися, оскільки Адамакіс відомий своєю жорсткою анти-московської позицією», – написав телеграм-каал «Религия сегодня».

Нагадаємо, Священний Синод Вселенського Патріархату 16 лютого обрав митрополита Галльського Еммануїла Адамакіса очільником Халкедонської митрополії. Він один з тих архиєреїв Вселенського Патріархату, який активно долучився до створення Помісної Православної Церкви України і отримання нею Томосу про автокефалію. 5 січня 2019 року у Стамбулі під час офіційного прийняття з нагоди підписання Томосу про автокефалію Православної Церкви України Вселенським Патріархом Варфоломієм, Президент України Петро Порошенко вручив митрополиту Галльському Еммануїлу орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня, яким він був нагороджений за визначну діяльність, спрямовану на зміцнення авторитету православ’я у світі, утвердження ідеалів духовності і милосердя, вагомий особистий внесок у розбудову автокефальної помісної Православної Церкви України.

Читайте також Маємо бити єдиним фронтом – Андрій Антоненко підтримав висування Юлії Кузьменко кандидатом у народні депутати​.

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel