Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів державотворення

У лютому 2021-го адвокати родин Небесної сотні та потерпілих учасників Революції гідності закликали якомога швидше підтримати цю постанову.

Фото Громадське.

Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів державотворення

Верховна Рада ухвалила постанову, що визначає Революцію Гідності одним із ключових моментів державотворення України та закликає розслідувати злочини, які скоїли під час революції

За постанову №2739 щодо Революції Гідності проголосували 295 депутатів, пише Громадське.

Так, заявою Рада називаю Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

У лютому 2021-го адвокати родин Небесної сотні та потерпілих учасників Революції гідності закликали якомога швидше підтримати цю постанову.

Також депутати наголошують:

не зволікати з розслідуванням злочинів, скоєних під час революції;

на важливості пам’яті про Героїв Небесної Сотні;

на неприпустимості узурпації влади;

на важливості мирних зібрань і неприпустимості сваволі;

на важливості європейських цінностей як фундаменту України.

Крім того, дають політичну оцінку режиму президента-втікача Віктора Януковича, зокрема зазначають, що його політика «не в останню чергу» призвела до анексії Криму та «збройної агресії РФ та окупації нею окремих районів Донецької та Луганської областей».

Також засуджують протиправні дії окремих співробітників підрозділів міліції «Беркут», окремих міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів, інших осіб під час Революції Гідності.

Проєкт постанови до Верховної Ради подавали ще у 2020 році, тому вона має назву «у зв'язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності». У лютому 2021-го адвокати родин Небесної сотні та потерпілих учасників Революції гідності закликали якомога швидше підтримати цю постанову.

Хто не підтримав постанову?

За проголосували 295 депутатів, 10 утрималися, 38 взагалі не голосували та виступили проти 18 політиків. Зокрема проти голосували депутати від «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич, Юрій Бойко, Олег Волошин та ще 13 депутатів від цієї фракції. Також проти був депутат від «Слуги Народу» Максим Бужанський.

В інших фракціях депутати або голосували за, або утримувалися, або взагалі не голосували.

Читайте також: У Луцьку розповіли про українську революцію та героїв Крут

Telegram Channel