Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Турійську публічну бібліотеку надійшла рекордна кількість нових книжок

Більше 500 книжок – дитяча література, решта – для дорослих.

Фото Ірини Ковальчук.

У Турійську публічну бібліотеку надійшла рекордна кількість нових книжок

Книгозбірня отримала 827 книжок

827 чудових книжок різної тематики отримала Турійська публічна бібліотека. Така кількість для книгозбірні – рекордна, адже у минулі роки книжковий фонд поповнювався 50–200 новими примірниками. Це стало можливим завдяки співпраці з Українським інститутом книги. Усього в Україні за цією програмою нові книжки отримали 600 бібліотек, які пройшли спеціальний відбір. При цьому увага звертали на роботу в умовах карантину, активність у соцмережах, проведення заходів та кількість читачів.

З-поміж тисяч примірників різножанрової літератури обрали ті, які хотіли б бачити у своїй книгозбірні, зважаючи на смаки та інтереси наших читачів.

– У минулому році ми подали заявку й отримали спеціальний перелік книжкових новинок та класики, – розповідає директорка Турійської публічної бібліотеки Ірина Поліщук. – З-поміж тисяч примірників різножанрової літератури обрали ті, які хотіли б бачити у своїй книгозбірні, зважаючи на смаки та інтереси наших читачів.

Реклама Google

Книжки, які отримала бібліотека, виключно нові. Значна частина, більше 500 – дитяча література, решта – для дорослих. Це твори сучасних українських письменників, україномовні переклади класиків та сучасних авторів, новинки галузевої літератури.

– Усі книжки уже є на поличках бібліотеки у відділах і для дорослих, і для дітей, – розповіла Ірина Поліщук.– Впізнати їх можна завдяки спеціальній наліпці, на якій зазначено: „Ця книга у бібліотеці завдяки УІК».

За словами працівників книгозбірні, це лише перший крок у співпраці з Українським інститутом книги, яку планують продовжити в майбутньому. А всіх поціновувачів літературного слова запрошують до бібліотеки за новинками.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel