Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У волинській гімназії будуть боротися з проблемами екології

На етапі впровадження проєкту передбачається тісна співпраця з місцевою владою, депутатським корпусом та комунальними підприємствами міста.

Фото ua.news.

У волинській гімназії будуть боротися з проблемами екології

Команда Володимир-Волинської школи імені О.Цинкаловського підготувала  громадський проєкт «Черв’ячОК», мета якого – активна участь різних груп громади в охороні довкілля. І потрапила в число переможців

Це дозволить вирішити ряд проблем громади. Зокрема, забруднення частини території міста опалим листям, в якому присутні шкідники, та органічними відходами. Друга – відсутність ефективних способів утилізації органічних відходів шкільної їдальні Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського. Спалювання опалого листя, сухостоїв та самопідпали, що призводять до масштабних лісових пожеж та забруднення атмосферного повітря викидами шкідливих речовин, що утворюються в процесі горіння.              

Передбачено створення лабораторії для біоутилізації органічних відходів, опалого листя та розведення каліфорнійських черв’яків для вирішення проблеми забруднення території навчального закладу опалим листям та органічними відходами.

Це стало можливим завдяки ініціативі дирекції гімназії, активності молодих педагогів та учнів під керівництвом  Дмитра Рипича, Ірини Беженар, Віталія Кашу.   Проєкт був відібраний представниками Міжнародної організації з міграції ООН та отримав грант у розмірі до 3 350 фунтів стерлінгів на реалізацію, а також безпілотник для проведення регулярного моніторингу стану навколишнього середовища, повідомляє сайт «Володимирмедіа».

Ним передбачено створення на базі свого навчального закладу лабораторії для біоутилізації органічних відходів, опалого листя та розведення каліфорнійських черв’яків для вирішення проблеми забруднення території навчального закладу опалим листям та органічними відходами. Також – формування екологічної свідомості в учнівської молоді гімназії та захисту гіркокаштанів міста від шкідників, створення екопросвітницької зони (територія, облаштована накриттям та місцями для сидіння, топіарами). А ще – облаштування зони переробки опалого листя та органічних відходів.

Читайте також: Волинські школярі зможуть взяти участь у Всеукраїнському конкурсі.

Це дозволить вирішити ряд проблем громади. Зокрема, забруднення частини території міста опалим листям, в якому присутні шкідники, та органічними відходами. Друга – відсутність ефективних способів утилізації органічних відходів шкільної їдальні Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського. Спалювання опалого листя, сухостоїв та самопідпали, що призводять до масштабних лісових пожеж. Забруднення атмосферного повітря викидами шкідливих речовин, що утворюються в процесі горіння.

На етапі впровадження проєкту передбачається тісна співпраця з місцевою владою, депутатським корпусом та комунальними підприємствами міста.

Цей Всеукраїнському проєкт Міжнародної організації з міграції ООН «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих, сталих громад» фінансується Посольством Великої Британії, а його партнером виступає Міністерство молоді та спорту.  До речі, команда гімназії була відібрана з близько півсотні навчальних закладів України.

                            

 

Telegram Channel