Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як ремонтувати локомотив на ходу: мер Ковеля про приєднання до міста 14 сіл

Ігор Чайка.

Фото із сторінки Ігоря Чайки у facebook.

Як ремонтувати локомотив на ходу: мер Ковеля про приєднання до міста 14 сіл

У них і досі нема старост

Міський голова Ковеля Ігор Чайка, який одночасно є очільником міської об'єднаної громади, в інтерв’ю газеті «Вісті Ковельщини» розповів, що головною проблемою, з якою він зіткнувся на посаді, стало те, що міста додалися 14 сіл п'яти сільських рад.

«Не всі поки цей факт усвідомили. А він важливий,  бо доволі серйозно впливає на темп і об`єм роботи, - сказав пан Чайка. - Крім того, він ще й досі не до кінця врегульований законодавчо. Адже спочатку усі сільські ради мають ліквідуватися, потім ми маємо вирішити всі процедурні питання, прийняти майно. Це дуже багато документів, які потрібно не просто завізувати, але й розібратися в їх суті». 

Фактично лише з 15 березня ми можемо запустити нову структуру з урахуванням усіх цих нюансів.

За словами голови, нині він за сумісництвом – і міський голова, і голова комісії з припинення діяльності тих 5 сільських рад, які поки в процесі ліквідації. «Фактично лише з 15 березня ми можемо запустити нову структуру з урахуванням усіх цих нюансів. Мені це нагадує ремонт локомотива під час руху потяга – все доводиться робити на ходу», каже він. 

Реклама Google

Наразі села живуть без старост. Щодо цього пан голова зазначає: «Хоча станом на сьогодні голова може призначити когось на власний розсуд, але це спричинить імовірний конфлікт з громадою. Тому ми пішли іншим шляхом. Ще під час виборчої кампанії я запевняв, що для того, аби призначити старосту, обов'язково приїду на зустріч із громадою, вислухаю пропозиції і побажання стосовно кандидатур на цю посаду і лише тоді прийматиму остаточне рішення. Тож таким шляхом ми й пішли, сподіваючись рухатися швидко.  Але вніс свої корективи локдаун, бо не можна було масово збирати людей. Та станом на сьогодні ми вже провели збори громад в Тойкуті, Доротищі, Ружині, Городильці та Білині. 

Читайте також Ковельський поліцейський залишився без даху над головою​.

 А на сесії міськради 25 лютого депутати вже голосуватимуть за майбутніх старост. Загалом, думаємо, всього буде чотири старостинських округи замість п'яти сільських рад», - сказав Ігор Чайка.

Джерело: Вісті Ковельщини.
Telegram Channel