Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Скільки протримаються нововолинські шахти?

Як бути шахтарям?

Фото з відкритих джерел.

Скільки протримаються нововолинські шахти?

Вугільні підприємства регіону готують до закриття?

 Голова  первинної організації Незалежної профспілки гірників ВП «Шахта №9 «Нововолинська»  ДП «Волиньвугілля» Василь Гура  вважає, що нинішнє керівництво державного підприємства робить все для того, аби підвести вугільні підприємства  регіону до закриття.

Він назвав два документи, які підтверджують сказане. Один з них стосується реорганізації та виведення дев’ятої шахти зі складу «Волиньвугілля» в окреме державне підприємство. А це, само собою зрозуміло, призведе до закриття копальні. Таким шляхом були ліквідовані вісім шахт Нововолинська.

Так, з плановим завданням з видобутку вугілля  дві копальні справилися всього на 13.1 відсотка, що становить 1.38 тисяч тонн (1.09 тис. тонн -шахта №9 і 0.29 тис. тонн – «Бужанська»).       

 І другий документ – розпорядження в. о. генерального директора Юрія Ключковського про забезпечення вугіллям в кількості сім тонн… шахти «Бужанської» для обігріву її адмінприміщення. І це в той час, коли, за словами Василя Гури,  на складах підприємства  знаходиться 16 тисяч тонн гірничої маси, яка не горить, тому її  і не реалізовують. А за три попередні місяці там  - мізерний видобуток. Але  чомусь саме «дев’яте» вугільне підприємство  хочуть закрити.

Читайте також: Нововолинські шахтарі після зміни не можуть навіть помитися

Про невтішні прогнози щодо подальшої долі ДП «Волиньвугілля» свідчать також цифри його фінансово – господарської діяльності за перший місяць 2021 року.

Реклама Google

Так, з плановим завданням з видобутку вугілля  дві копальні справилися всього на 13.1 відсотка, що становить 1.38 тисяч тонн (1.09 тис. тонн -шахта №9 і 0.29 тис. тонн – «Бужанська»).  Дещо краще спрацювали гірники під час проведення  підготовчих виробок – 138 погонних метрів, що становить трохи більше 50 відсотків до плану. Та чи буде кому добувати вугілля, адже, як зазначає Василь Гура, Юрій Ключковський «не може домовитися ні про постачання електроенергії, ані про реалізацію вугілля». Він додав, що шахтарі не задоволені ще й тим, що їм заборонили працювати у вихідні.

 Роксолана Вишневич

Telegram Channel