Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нововолинські шахтарі після зміни не можуть навіть помитися

Міністерська комісія прийняла рішення про реорганізацію шахти №9 — це фактично її закриття.

Фото нововолинськ.com.ua

Нововолинські шахтарі після зміни не можуть навіть помитися

Початок року не приніс позитивних змін у діяльність державного підприємства «Волиньвугілля»

Гірники досі не знають, що їх чекає завтра, а стосовно діючих шахт, то складається враження, що все роблять для того, аби там зовсім припинили видобуток. Електроенергію і далі відмикають: робітники після зміни навіть не можуть помитися. Як повідомив голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Роман Юзефович, міністерська комісія прийняла рішення про реорганізацію шахти №9 — це фактично її закриття. Хоча раніше була домовленість про те, що лаву, яка дає вугілля, допрацюють.

Міністерська комісія прийняла рішення про реорганізацію шахти №9 — це фактично її закриття.

Не краща ситуація на копальні «Бужанській». На позицію профспілок чиновники майже не реагують — їх не турбує доля вивільнених працівників. Плани влаштувати їх на новозбудованому вугільному підприємстві розвалилися, як картковий будиночок. Там не зупиняється процес вивільнення робітників, яких залишилося всього 106. Кошти з державного бюджету передбачені лише на утримання шахти №10 у безаварійному стані.

Якщо із зарплатними боргами гірників держава більш–менш розрахувалася (26 січня надійшло ще близько 10 мільйонів гривень на грудень, окремим категоріям виплачено лише по 23 відсотки зарплати), то з енергетиками питання просто катастрофічне. Роман Юзефович повідомив, що ДП «Волиньвугілля» їм винне більше 200 млн гривень.

Читайте також На Гнідавському цукровому заводі призначили нового керівника​.

Нещодавно ТзОВ «Львів­енергозбут» відсудило в державного підприємства понад 5,5 мільйона гривень через невиконання умов договору про постачання електричної енергії в частині проведення належних та своєчасних розрахунків з оплати, виникнення заборгованості та нарахування у зв’язку з цим сум пені та відсотків річних. Чомусь ДП «Волиньвугілля», будучи відповідачем у справі, не скористалося своїм процесуальним правом на подання відзиву на позов. Це що — початок кінця?

Роксолана ВИШНЕВИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel