Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині фотомисливець зазнімкував дзьобатого кулінара, який готує шашлик із мишатини

Пернатий шашликолюб...

Фото Петра КАТЕРИНИЧА.

На Рівненщині фотомисливець зазнімкував дзьобатого кулінара, який готує шашлик із мишатини

Сорокопуду сірому так смачніше наминати гризунів...

Відомий фотограф-птахознавець Петро Катеринич поділився у Facebook черговою цікавезною фото-розповіддю. 

«На перший погляд, сорокопуд сірий (Lanius excubitor) – непримітний птах.

Представник Червоної книги розміром з дрозда.

Річ у тім, що сорокопуд сірий любить робити зі здобичі шашлик.

Але у кожного птаха є свої скелети в шафі. У випадку сорокопуда – це трупи на шпичаках кущів та дерев або зламаних гілках, стеблах чи колючому дроті. Річ у тім, що сорокопуд сірий любить робити зі здобичі шашлик. Як ось цю миш на фото – він спочатку впіймав, а потім настромив на стовбур.

Так йому легше пошматувати жертву. Хижак із задоволенням ласує гризунами, ящірками, жабами, дрібними птахами та навіть більшими тваринами – горностаями, наприклад.

Сорокопуд сірий – опортуніст, тобто у виборі їжі неперебірливий та безпринципний. Сорокопуди вдаються до маскувальної тактики – приманюють співочих птахів, імітуючи їх голос або ж чекаючи в засідці на мишу біля нір чи схованок.

Влітку до раціону сірого сорокопуда входять прямокрилі. Якщо сорокопуд запідозрить, що коник чи сарана мають в організмі хімікати – залишає їх на кілька днів у вигляді шашлику, допоки отруйні речовини не розпадуться.

Дорослий сорокопуд споживає 50 г здобичі щодня, надлишок їжі відкладає. Тому не дивуйтеся, коли під час прогулянки знайдете сорокопудову комору – з кількома наштрикнутими невисоко над землею мишами чи птахами», - позповів Петро Катеринич.

Читайте також: На Рівненщині фотомисливиця клацнула дрозда на калині.

Telegram Channel