Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Думала не родити, але не доїхала»: волинянка, яка народила в автівці за кермом, розповіла про пологи (Відео)

Стан жінки наразі задовільний.

Фото Суспільне.

«Думала не родити, але не доїхала»: волинянка, яка народила в автівці за кермом, розповіла про пологи (Відео)

31-річна жінка разом із новонародженим сином нині знаходяться у пологовому будинку міста Володимир-Волинський. Туди її доставили правоохоронці

Породіллю звуть Ольга, це були її четверті пологи. Розповіла: до останнього сподівалася, що встигне доїхати до пологового. Сама сіла за кермо, бо чоловіка не було вдома, передає Суспільне.

Зібрала речі й поїхала. Думала не родити, але не доїхала.

«Став боліти живіт. Зібрала речі й поїхала. Думала не родити, але не доїхала. Я собі штани приспустила і за хвилин 5 народила», - каже породілля.

Жінка зізналася, що під час пологів страху не відчувала. Злякалася за здоров'я немовляти вже коли за кермо її автівки сів поліцейський.

Пологи в Ольги почалися під час руху, коли жінка була за кермом. Щоб народити сина кермувальниця перебралася на заднє сидіння. Там її й побачив один з інших водіїв, які рухалися трасою. Чоловік викликав правоохоронців.

«Вона з села Селіски, воно знаходиться за 70 кілометрів звідси. Чоловік, я думав, що це і є водій автівки, тому я йому запропонував сісти в авто та слідувати за нами, а ми його супроводимо. Виявилося, що він не водій та ніякого відношення до жінки немає», - розповідає поліцейський офіцер громади Андрій Коколюк.

Далі, каже, Андрій Коколюк, пересів за кермо автомобіля жінки та повіз породіллю і немовля у лікарню. До місцевого пологового доїхали за 5 хвилин.

Читайте також: Волинянку, яка зникла після пологів у Києві, досі не знайшли (Фото).

«Переживав за стан немовляти і її, бо вона тільки народила. Дитина плакала, вона зі мною розмовляла, тому я був спокійним і що все гаразд», - розповідає правоохоронець.

Нині стан новонародженого хлопчика, який з'явився на світ із вагою 2 кілограми 140 грамів - задовільний. Зі слів акушерки Катерини Нехай, народжувати Ольга мала б 10 березня.

«У немовляти - мала вага, десь як на 37 тиждень вагітності, але рефлекси активні, дитинка їсть самостійно, усю ніч був хлопчик біля мами», - каже лікарка.

Стан жінки, кажуть медики, теж - задовільний. Її та маля одразу оглянули та помістили в одномісну палату.

До слова, автівка, у якій сталися пологи, досі стоїть на стоянці медзакладу.

Зі слів лікарки-акушерки Катерини Нехай, породілля і немовля пробудуть у пологовому будинку до кінця тижня. Правоохоронці, які доставили жінку в медзаклад вже пообіцяли прийти до хлопчика на виписку та привітати родину.

Telegram Channel