Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чекав на диво сім років: як смерть одного чоловіка врятувала життя іншого

Історія почалася зі звичайного грипу, яким Сергій Козачок перехворів у дитинстві.

Фото: скріншот відео.

Чекав на диво сім років: як смерть одного чоловіка врятувала життя іншого

Чоловікові пересадили донорське серце

Сергій Козачок сім років чекав на шанс, який врятував йому життя, але щодня міг не дочекатися. Врятувати його могло лише донорське серце.

Як біда однієї родини стала можливістю врятувати від втрати іншу, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

Історія почалася зі звичайного грипу, яким Сергій Козачок перехворів у дитинстві. Хвороба дала ускладнення на серце, а сім років тому нагадала про себе важким ударом. «Почало боліти в лопатках. Все гірше і гірше ставало. Мені ставили діагноз - двостороннє запалення легенів. Але лікар сказав, що пневмонія не на тлі вірусу, а на тлі серцевої недостатності. Мовляв, жити не довго лишилося», - згадує чоловік.

Історія почалася зі звичайного грипу, яким Сергій Козачок перехворів у дитинстві.

Тоді продовжити життя Сергія допомогла складна кардіохірургічна операція. Утім, медики одразу попередили: потрібна пересадка серця. Для звичайної родини з маленького міста в Донецькій області це здавалося нереальним. Шанс на порятунок з’явився, коли його час пішов майже на години. «Була критична вже ситуація: у нього настільки збільшилася серце, що за розмірами було в чотири-п'ять разів більше, ніж норма. Не було часу чекати. На щастя,  знайшовся донор, який йому підходив за групою крові, резус-фактору і за ваою», - розповів хірург Борис Тодуров.

Донор був молодий. Його вік 28 років. У нього розірвалася аневризма судини в голові: стався масивний герморогічний інсульт. «Була констатована смерть мозку, після чого ми викликали родичів на розмову. Це була розмова непроста, у нього була вагітна дружина», - каже лікар. 

Операцію з трансплантації провів кардіохірург Борис Тодуров разом із колегами з Інституту серця та медиками у Львові – на батьківщині донора. Його родичі попросили залишитися для всіх невідомими. Але перше, що цікавило Сергія після операції, як віднайти родину чоловіка, що  врятував його своїм серцем.

«Шановна родина донора. На жаль, ми не знаємо ваших імен та імені нашого донора. Я пишаюсь вашим вчинком. Обіцяю берегти серце, яке нам з вами найдорожче. Я буду вам вдячна до свого останнього дихання», - каже дружина Валерія Козачок.

Читайте також: Волинянці при свідомості прооперували серце

Telegram Channel