Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
АТОвцю з Волині замінили тазостегнові суглоби на штучні

Біль у ногах вперше відчув, коли разом із бригадою виходив із "Іловайського котла".

Фото Суспільне. Волинь.

АТОвцю з Волині замінили тазостегнові суглоби на штучні

Учаснику війни на сході України Ігорю Сухецькому замінили тазостегнові суглоби із застосуванням методики мінімальної травматизації. Таку операцію виконали вперше у Західній Україні, розповів завідувач відділення медзакладу Олександр Кругляк

Чоловіка прооперували 28 лютого. Нині він уже ходить за допомогою ходунців, пише Суспільне.

У Ігоря діагностували асептичний некроз. Розповідає: біль у ногах вперше відчув, коли разом із бригадою виходив із «Іловайського котла». Повернувшись з АТО, звернувся у військовий госпіталь, згодом лікувався вдома. Коли біль став нестерпним, лікарі запропонували протезування.

Гроші на операцію та протези – майже 140 тисяч гривень – допомогли зібрати небайдужі. Волинянин каже: власними силами таку операцію оплатити б не міг. Як розповіла директорка обласного госпіталю ветеранів війни Тетяна Масікова, нині в області немає програм із забезпечення ендопротезування учасників АТО/ООС, держава не виділяє на це грошей.

Біль у ногах вперше відчув, коли разом із бригадою виходив із «Іловайського котла».

Операція з ендопротезування тривала впродовж трьох годин. Оскільки таке оперативне втручання проводилося хірургами госпіталю вперше, допомогти попросили медиків із Харківського інституту, каже завідувач відділення Олександр Кругляк.

Волинські хірурги зробили розріз у п'ять сантиметрів та з допомогою спеціальних інструментів видаляли пошкоджені кістки і вставляли штучні суглоби. Зі слів лікаря, травмування м’язів під час хірургічно втручання було мінімальним.

Нині в області – майже 800 ветеранів, які мають інвалідність у зв’язку із захистом Батьківщини. Як повідомили в обласному госпіталі інвалідів війни днями у медзакладі планують прооперувати ще двох пацієнтів, які теж потребують протезування суглобів.

Читайте також: До дня закоханих і не тільки: ветеран АТО з Володимира створює скриньки з унікальною квіткою.

Telegram Channel