Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Секрети успіху гімнастки Лілії Подкопаєвої

Лілія Подкопаєва почала підкорювати світові вершини ще в дитинстві.

Фото tv.meta.ua.

Секрети успіху гімнастки Лілії Подкопаєвої

Лілія Подкопаєва – українська гімнастка, яка з юних років почала підкорювати світові вершини, яка стала взірцем не тільки для своїх дітей, а й для багато мільйонної аудиторії. Однак, для того, щоб досягти таких успіхів, вона пройшла через терен спортивних випробувань. Про найцікавіші момент життя гімнастки буде йти мова далі в статті

Важкий шлях до перемоги

Дитинство Лілії не було яскравим та безтурботним. В 5 років не стало батька і дівчинка залишилася наодинці с мамою та бабусею. Цього ж року Лілія почала займатися спортом і в подальшому це зайняття стало сенсом її життя.

Наполегливість, відповідальність та працьовитість допомогли Лілії здобути вже в 1995 році перемогу вищого рівня. Клопітлива праця гімнастки та стовідсоткова відданість справі всього свого життя сьогодні надихають її дітей, які також займаються спортом і мріють про здобуття перемоги міжнародного ступеня. Телеглядачам, які полюбляють спортивні змагання, пропонуємо перейти на офіційний інтернет-портал tv.meta.ua, для того, щоб подивитися телепрограми на сьогодні та обрати для перегляду цікаву передачу.

Лілія продовжує тренувати дітей в багатьох країнах світу, серед яких діти Мадони та Антоніо Бандероса.

Лілія Подкопаєва нагороджена наступними державними нагородами:

  • почесна відзнака Президента України в 1995 році;
  • хрестом «За мужність» в 1996 році;
  • орденом «За заслуги II ступеня» в 2002 році;
  • орденом Княгині Ольги III ступеня в 2009 році.

Про змагання 1996 року в Атланті Лілія згадує з неймовірним почуттям задоволення. Гімнастичний зал того разу був переповнений і майже всі вболівальники підтримували американську гімнасту, яка була у фаворитах навіть у Президента Клінтона. Після виконання першої вправи, українська спортсменка займала шосте місце, вправа на колоді дозволила піднятися на другу сходинку в загальному рейтингу. Останній виступ, який став козиром Лілії – вільна вправа допомогла здобути найвищий бал 9,887. Змагання в Атланті закінчилися для Лілії отриманням двох золотих медалей за бездоганне виконання вільної вправи та в абсолютній першості.

Життя після Олімпійських ігор

Одразу після Олімпійських ігор в 1996 році, американський президент Клінтон пропонує Лілії переїхати в Америку та підписати контракт на роботу у якості тренера в одному із гімнастичних залів країни. Українська спортсменка жила та працювала у Шатах протягом року. Після закінчення дії контракту вона повернулася в України.

На даний момент Лілія продовжує тренувати дітей в багатьох країнах світу, серед яких діти Мадони та Антоніо Бандероса. В Америці гімнастка випустила власну марку спортивного одягу. Також Лілія приймає активну участь в програмах по боротьбі зі СНІДом.


 

 

Telegram Channel