Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Чому поблизу центру волинського міста не засипатимуть провалля

Фахівці надали рекомендації щодо подальших робіт.

Фото volyn.com.ua.

Чому поблизу центру волинського міста не засипатимуть провалля

Напередодні його оглянув науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк

Як уже повідомляли, 22 лютого у  Володимир-Волинському недалеко від центру міста обвалилася земля і утворилося глибоке провалля.

Під час аналізу ями було виявлено цегляну кладку й вирішили звернутися за консультацією до спеціалістів.

Важливо зберегти її в належному стані до моменту проведення подальших робіт щодо глибшого вивчення цього історичного об’єкта, яке можливе лише за сприятливих погодних умов та достатнього фінансування.

Наступного дня у княже місто прибув науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк. Разом з працівниками історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» провели обстеження, під час якого виявили підземний архітектурно-археологічний об'єкт. За попередніми даними, орієнтовно споруда датується XVIII століттям.

Читайте також: У Луцьку хочуть відкрити готель для тварин.

Фахівці склали відповідний акт і надали рекомендації щодо подальших робіт, адже зрозуміло, що об'єкт потребує ґрунтовнішого дослідження. Головна з рекомендацій – консервування даної знахідки, аби не допустити подальшого обвалу і руйнування. Важливо зберегти її в належному стані до моменту проведення подальших робіт щодо глибшого вивчення цього історичного об’єкта, яке можливе лише за сприятливих погодних умов та достатнього фінансування.

«Саме тому наразі ми законсервували провалля. Коли буде можливість розпочати його детальніше вивчення - пісок викопають, щоб забезпечити спеціалістам доступ до підземних споруд», - уточнив на своїй сторінці у Фейсбуці Володимир – Волинський міський голова Ігор Пальонка.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel