Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У громаді на Волині за більш ніж три роки не спромоглися створити службу у справах дітей

У селах ТГ проживає 2209 дітей

Фото Pixabay.

У громаді на Волині за більш ніж три роки не спромоглися створити службу у справах дітей

У справу втрутилися прокурори

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до суду із позовом в інтересах держави до Іваничівської селищної ради Володимир-Волинського району, аби визнати протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язати утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

ОТГ досі не створила службу у справах дітей, чим порушує вимоги чинного законодавства та не  виконує належним чином повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей.

Іваничівська об’єднана територіальна громада була створена у 2017 році. На її території проживає 2209 дітей, у тому числі діти-сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Читайте також: 25-річний волинянин підшукував дівчат із села для надання сексуальних послуг: його судитимуть.

Проте ОТГ досі не створила службу у справах дітей, чим порушує вимоги чинного законодавства та не  виконує належним чином повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей.Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домагатимуться визнання такої бездіяльності протиправною та зобов’язання органу місцевого самоврядування утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel