Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські ліцеїсти вшанували Ніла Хасевича

Фото зі сторінки Волинського обласного ліцею у Facebook.

Волинські ліцеїсти вшанували Ніла Хасевича

У Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні відбувся захід до річниці з дня народження повстанського художника

Учора з нагоди 115-ї річниці від дня народження легендарного художника Української повстанської армії Ніла Хасевича в ліцеї відбувся тематичних захід «Лицар свободи. Ніл Хасевич». Про це повідомляє Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

З його дереворитів сьогодні дивиться на нас дивовижне покоління окрилених молодих людей, які вибрали єдиний шлях – шлях честі виборювати волю для свого народу.

На заході прозвучав романс (написаний повстанцем Миколою Матолою у 1949 році) у виконанні Сергія Беня, за роялем – Ігор Баранюк.

На заході прозвучав романс (написаний повстанцем Миколою Матолою у 1949 році) у виконанні Сергія Беня, за роялем – Ігор Баранюк, лауреатів обласної мистецької премії імені В. Хурсенка.

Реклама Google

Ліцеїсти Віктор Беренюк, Артем Бущук, Назар Поліщук, Костянтин Ковалюк та Богдан Фтемов виконали повстанські пісні «Чорна вишиванка» та «Я сьогодні від вас від’їжджаю».

До ліцеїстів з розповіддю про життя та творчість Н. Хасевича звернувся історик та краєзнавець Сергій Годлевський. Також про відомого українського художника та патріота ліцеїстам розповідали Валентина Єгорова, голова ГО «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих» та Любов Рожнова, директор Волинського обласного науково-методичного центру культури, за ініціативи та підтримки яких і був проведений цей захід.

 
Telegram Channel