Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
15-річна жителька Кривого Рогу створила Телеграм-канал, в якому схиляла 500 однолітків до самогубства (Відео, фото)

Немає слів...

Фото Національної поліції.

15-річна жителька Кривого Рогу створила Телеграм-канал, в якому схиляла 500 однолітків до самогубства (Відео, фото)

Сьогодні, 4 березня, планувала попрощатися з життям сама

У Телеграм-каналі, який, за передньою інформацією, створила 15-річна жителька Кривого Рогу, на момент його створення було більш як 500 учасників, повідомляє Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Як встановили поліцейські, Телеграм-канал діяв із 21 лютого та адміністратор чату здійснював свою діяльність із Кривого Рогу. Спочатку в чаті перебувало близько 500 осіб. Коли адміністратор почав надавати завдання учасникам наносити собі тілесні ушкодження, в ньому залишилося 13 осіб.

Вони надсилали фото поранень, після чого отримували наступні інструкції. Таких завдань могло бути більше п’яти в день. 

Під час обшуку, у неї вилучили мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією поліцейських, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством.

3 березня слідчі спільно з прокуратурою провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 15-річної криворіжанки, яка надавала завдання учасникам каналу та була його адміністратором. Під час обшуку, у неї вилучили мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією поліцейських, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (Доведення до самогубства). 

Під час досудового слідства поліцейські перевіряють усі відомості, які надала дівчина та встановлюють особу куратора та інших організаторів групи.

Поліція звертається до батьків неповнолітніх із проханням більше уваги приділяти дітям, цікавитися їх життям та наголошувати про небезпеку в Інтернеті.

Немає слів...

Читайте також: В одному з міст двоє 16-річних студенток наковталися таблеток.

Telegram Channel