Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Ковелі лікарі 59-річному пацієнту врятували життя

59-річний чоловік з Житомирської області звернувся зі скаргами на сильні болі в животі, що віддавали в поперек.

Фото зі сторінки-фейсбук Ковельського МТМО.

У Ковелі лікарі 59-річному пацієнту врятували життя

Надскладну операцію провели лікарі Ковельського МТМО, замінивши штучним протезом найбільшу артерію організму, яка несе кров від серця. Життя пацієнта з розривом аневризми черевного відділу аорти було під загрозою, тому потребувало невідкладного оперативного втручання

Розшаровуюча аневризма черевного відділу аорти з розривом - це рідкісне і водночас потенційно небезпечне захворювання, яке є причиною раптової смертності. Його поширеність становить 1 випадок на 10 тисяч пацієнтів, – розповідають на сторінці Ковельського МТМО.

59-річний чоловік з Житомирської області звернувся зі скаргами на сильні болі в животі, що віддавали в поперек.

«59-річний чоловік з Житомирської області звернувся зі скаргами на сильні болі в животі, що віддавали в поперек. Ситуацію ускладнював постійно підвищений артеріальний тиск. Після додаткових обстежень було встановлено діагноз: розшаровуюча аневризма черевного відділу аорти з розривом. Заочеревинна гематома. Гіпертонічна хвороба (ІІ стадія, 2 ступінь)», – розповідають на сторінці медзакладу.

Бригада лікарів на чолі з судинним хірургом Олександром Голубом (хірурги В.Войтович, О. Курило, анестезіолог О. Бондарчук) провела в операційній 6 годин. Складність операції полягала у тому, що вражена судина знаходилась одразу під нирковими артеріями. Для судинних хірургів це «ювелірна» робота, яку технічно виконати досить важко.

Протезування черевної аорти - заміна найбільшої артерії організму штучною судиною-протезом, пройшло успішно. Чоловік перебуває у задовільному стані і готується до виписки з лікарні.

Читайте також: Лікарі Волинської обллікарні розповіли, як рятували коліно лучанці, яка травмувалася під час катання

Telegram Channel