Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Б'є – значить сяде!»: у Луцьку активістки вимагають справедливих вироків для кривдників жінок (Фото, відео)

Деякі чоловіки про це забувають...

Фото volyn.com.ua.

«Б'є – значить сяде!»: у Луцьку активістки вимагають справедливих вироків для кривдників жінок (Фото, відео)

Це ключове гасло, що лунало під час сьогоднішньої акції «Марш проти насильства»

Активістки та активісти пройшли з плакатами від міського суду до слідчого ізолятора в Луцьку. Проміжна зупинка – пам'ятник Лесі Українки. Організатори акції закликали правоохоронців та суддів не закривати очі на домашнє насилля й справедливо карати кривдників. Люди тримали в руках аркуші з написами: «Б'є – значить сяде! Не мовчи! Говори!», «Зупини насильство, дзвони на 102!», «Вимагаємо справедливих вироків!» та інші.

Реклама Google

У суспільстві 8 Березня традиційно сприймається як День весни і краси, але таким воно стало таким у 1965 році, коли вирішили, що всі проблеми жінок в Радянському союзі вже врегульовані. Насправді жінки досі зіштовхуються з дискримінацією у різних сферах, а насильство – є однією з найбільших проблем сучасної України.

Співорганізаторка акції, очільниця Волинського прес-клубу Богдана Стельмах закликала громадськість не забувати основне значення сьогоднішнього свята.

Читайте також: Український фемінізм: дати, прізвища, факти, сайти.

– У суспільстві 8 Березня традиційно сприймається як День весни і краси, але таким воно стало таким у 1965 році, коли вирішили, що всі проблеми жінок в Радянському союзі вже врегульовані. Насправді жінки досі зіштовхуються з дискримінацією у різних сферах, а насильство – є однією з найбільших проблем сучасної України, – заявила активістка.

 
 
 
 
 
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel