Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Горохівщині кількість хворих на коронавірус зросла більш ніж удвічі

Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України безплатно проводить обстеження методом ПЛР на виявлення COVID-19.

Фото Pixabay.

На Горохівщині кількість хворих на коронавірус зросла більш ніж удвічі

На території Горохівської, Берестечківської й Мар’янівської територіальних громад Луцького району лабораторно підтвердили 43 нові випадків коронавірусної інфекції, а минулого тижня було 17

За весь час поширення хвороби тут зареєстровано 1599 хворих із COVID-19.

Зі слів завідувачки Горохівського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»  Тетяни Рощини, у Горохівській ЦРЛ, лікарнях Луцька лікується 13 недужих,  110 – амбулаторно під наглядом сімейних лікарів.   

Схоже, хвороба знову лютує. Медики радять не забувати, що причиною  поширення напасті  є недотримання правил карантину, нехтування його елементарними вимогами. 

Тішить, що 1438 людей одужали (89,9 відсотки від загальної кількості захворілих). Протягом тижня не було зареєстровано летальних випадків (всього померло 38 людей), пов’язаних із коронавірусною інфекцією. Схоже, хвороба знову лютує. Медики радять не забувати, що причиною  поширення напасті  є недотримання правил карантину, нехтування його елементарними вимогами. І продовжують відбір біоматеріалу для діагностики хвороби та закликають усіх жителів Горохівщини дотримуватися встановлених вимог.  Цим кожен вбереже не лише себе, а й здоров’я, можливо,  й життя інших людей.   

Читайте також: Чи можна захворіти на коронавірус після щеплення.

Тетяна Рощина інформувала, що Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України безплатно проводить обстеження методом ПЛР на виявлення SARS-CoV-2 (коронавірусу)  за скеруванням лікарів. В обов’язковому порядку лабораторне обстеження на COVID-19 з використання методу ПЛР проводиться наступним особам: 

  • пацієнтам  із підозрою на захворювання на COVID-19; 
  • хворим із ознаками ГРВІ та грипу; 
  • пацієнтам із позагоспітальною пневмонією або тяжким гострим респіраторним синдромом; 
  • контактним особам при появі симптомів, які не виключають COVID-19; 
  • особам, у котрих при проведенні дослідження методом ІФА виявлено IgA, IgM, IgG до нового коронавірусу. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel