Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Школа в Грибовиці матиме ім’я Героя

фото Вікіпедія

Школа в Грибовиці матиме ім’я Героя

Грибовицькій ЗОШ І-ІІ ступенів хочуть присвоїти ім’я загиблого в зоні АТО Героя Ігоря Кантора

Директорка ЗОШ села Грибовиця Нововолинської територіальної громади Галина Джерш звернулася до заступниці міського голови Вікторії Скриннік із клопотанням про додаткове фінансування їхнього навчального закладу через недостатню суму виділених коштів. В площині цього обговорили питання про присвоєння  школі імені загиблого в АТО Героя Ігоря Кантора.

Вікторія Скриннік пообіцяла, що Нововолинська міська рада повернеться до цього й всіляко сприятиме в перейменуванні Грибовицької школи.

 Відповідне рішення було прийняте ще в 2015 році Іваничівською районною радою, але процедуру не завершили досі. Тому документи втратили чинність. Відтак, реалізацію ідеї потрібно розпочинати по – новому. Вікторія Скриннік пообіцяла, що Нововолинська міська рада повернеться до цього й всіляко сприятиме в перейменуванні Грибовицької школи.

  Довідково. Народився Ігор Кантор 11 січня 1987 року в селі Грибовиця Іваничівського району. Навчався майбутній воїн у місцевій школі, після закінчення якої жив у Нововолинську й  працював на ТОВ «Кроноспан УА». Призваний до Збройних Сил України за мобілізацією, служив у 51-ї механізованій бригаді. Разом із іншими бійцями бригади брав участь у відсічі збройній агресії Росії. 14 липня 2014 року у Свердловському районі Луганської області підрозділ бригади прийняв бій з терористичними угрупованнями. Позиції українських військових бойовики обстріляли із реактивної артилерії, і один із зарядів влучив у бронемашину. Під час бою загинуло троє українських військових, у тому числі Ігор Кантор. Похований на кладовищі у рідному селі Грибовиця.

 9 квітня 2015 року у Нововолинську відбулось урочисте відкриття Стели Героїв, на якій розміщені фотографії усіх жителів міста, які полягли під час Революції Гідності та війни на сході України. Там є і портрет Ігоря Кантора.

 4 червня 2015 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У рідному селі на будівлі школи, де навчався Ігор Кантор, встановлено меморіальну дошку на його честь, а у приміщенні школи зроблений куточок загиблого героя.

Алла Лісова

  Читайте також:  У Луцьку в ліцеї №28 відкрили меморіальну дошку загиблому в зоні АТО Ігорю Климюку

Telegram Channel