Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
На Волині приміщення колишніх ФАПів мають намір перетворити на соцжитло

Є багато будівель, які можуть послужити як житло для працівників різних громад.

Фото ілюстративне.

На Волині приміщення колишніх ФАПів мають намір перетворити на соцжитло

Григорій Недопад наголошує: таке житло громади можуть надавати для медиків, поліцейських, сільських вчителів та рятувальників, які працюють на території громади

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад спільно з народним депутатом Вячеславом Рубльовим взяли участь в робочій зустрічі керівництва Луцького району із керівництвом Городищенської громади щодо втілення проєкту «Соціальне житло».

Зустріч відбулася 11 березня в стінах Городищенської сільської ради, інформує пресслужба Волинської облради.

Так, зокрема, обговорили питання передачі приміщень колишніх фельдшерсько-акушерських пунктів з балансу Луцької районної ради на баланс Городищенської територіальної громади. Як зазначив голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, на балансі райради є 7 приміщень ФАПів, які знаходяться в хорошому стані та можуть в майбутньому використовуватись я під соціальне житло. 

«Територіальна громада може використовувати їх як житло для освітян, медиків, які є немісцевими, але працюють на території громади щоб ці люди лишилися і надалі працювати в тергромаді. Це - пілотний проєкт, який може стати прикладом для всієї країни», – зазначив Олександр Омельчук.

За словами голови обласної ради Григорія Недопада, такий досвід стане цікавим для усіх 54 громад, які створені на території Волині.

За словами голови обласної ради Григорія Недопада, такий досвід стане цікавим для усіх 54 громад, які створені на території Волині.

«Є багато об’єктів не тільки в Луцькому районі, а й на території цілої області, які можуть послужити як житло для працівників різних громад, - підкреслив голова обласної ради. – Волинська обласна рада уже підтвердила те, що готова йти на зустріч територіальним громадам – так, за зверненням Іваничівської громади ми передали приміщення обласної комунальної власності для переоблаштування його під навчальний заклад».

Григорій Недопад наголошує: таке житло громади можуть надавати для медиків, поліцейських, сільських вчителів та рятувальників, які працюють на території громади, проте не мають житла.

Читайте також: У Нововолинську учаснику АТО вручили ключі від квартири

До слова, такий соціальний проєкт уже започаткував депутат обласної ради Анатолій Никонюк – для працівників місцевого сільськогосподарського підприємства він облаштував житло в приміщенні колишньої колгоспної їдальні, яка не використовувалась.

Telegram Channel