Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Паспорти вакцинації сприятимуть посиленню дискримінації людей?

Фото з відкритих джерел.

Паспорти вакцинації сприятимуть посиленню дискримінації людей?

Запровадження  паспортів вакцинації, які засвідчуватимуть наявність у власника документа щеплення проти COVID-19, можуть сприяти зростанню рівня дискримінації, вважає прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Про це під він заявив під час пресконференції в Оттаві, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

 «Ідея сертифікатів вакцинації для внутрішнього використання викликає питання щодо рівності, чесності і справедливості. Може мати місце дискримінація», – сказав Трюдо.

  За його словами, дискримінації можуть зазнати ті, хто з об’єктивних причин не вакцинується. Є люди, які через медичні або інші причини не зможуть отримати щеплення. А є і такі, котрі не входять до пріоритетних категорій населення, тож муситимуть чекати значно довше до вакцинування. І це слід обов’язково враховувати.

 Запровадження вимог про наявність щеплень проти COVID-19 для міжнародних подорожей «активно вивчають багато країн, і ми - серед них», - зазначив глава уряду Канади.

  Водночас він визнав, що для відновлення поїздок подібні сертифікати можуть бути корисними. У світі є країни, відвідувати які не слід без наявності доказів отримання щеплень проти деяких тропічних хвороб. Це діє вже давно. Запровадження вимог про наявність щеплень проти COVID-19 для міжнародних подорожей «активно вивчають багато країн, і ми - серед них», - зазначив глава уряду Канади.

Реклама Google

Роксолана Вишневич

Читайте такожЧи потрібно вакцинуватися від коронавірусу тим, хто перехворів?

Джерело: Цензор. Нет.
Telegram Channel