Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинський священник поділився спогадами про повноводні весни свого дитинства

"Колись гуляв його мальовничими берегами з дружиною, а зараз кожного травня їздити сюди вечорами слухати солов'їв", - каже Віктор Мартиненко.

Фото з фейсбук-сторінки Віктора МАРТИНЕНКА.

Волинський священник поділився спогадами про повноводні весни свого дитинства

«Вже кілька років не було таких весен, щоб так розливався наш Буг. Їхав у Львів, не міг не зупинитися, вийти погуляти»

Про це пише Віктор Мартиненко із Нововолинська на своїй стрічці у фейсбуці.

«Мені доводилося жити на берегах кількох річок - Авачі, Пярну і Дніпра. Але найулюбленіша і найрідніша моя ріка - то Західний Буг.

Буг красивий.

Його звивисте річище - дуже мальовниче і різноманітне. З дитинства люблю милуватися його красою, - обривами і вирами, стріминами та тихими заводями.

Буг цікавий.

Сюди мене, малого, брали на рибалку батько з дядьком. Тут вперше ночував в наметі. Колись зловили рибу, похожу на акулу, - ніхто до того таку не бачив, - Гугла тоді не було). Потім знайшов у книжках - подуст.

Колись гуляв його мальовничими берегами зі своєю майбутньою дружиною. А зараз, кожного травня їздити сюди вечорами слухати солов'їв.

Буг романтичний.

Колись гуляв його мальовничими берегами зі своєю майбутньою дружиною. А зараз, кожного травня їздити сюди вечорами слухати солов'їв.

Буг страшний.

Змалку чув розповіді рибаків про кількадесятметрові ями, у яких живуть величезні соми. Переказували і моторошні історії про потопельників, яких тижнями шукали у його глибоких водоворотах.

Буг величний.

Саме на його берегах стояли Червенські міста: літописний Червень, таємничий Угровеськ, славний Волинь. Тут була колиска Русі. По Бугу пливли кораблі перших християнських проповідників з Моравії. Кажуть, саме у цих краях народився і дитиною бігав святий рівноапостольний князь Володимир. У всякому разі, він точно був тут, коли відбивав Червенські городи у ляхів.

Реклама Google

Буг незвіданий.

Археологи свідчать, що на його берегах стояли розвинуті поселення ще за три-чотири тисячі років до Р.Х. Тут знаходять артефакти Трипільської культури, кістки мамонтів та римські монети. Історики сперечаються про локалізацію літописних Всеволожа і Угровеська.

Буг - прекрасний!

Тому як будете проїжджати - не минайте, - зупиніться пройдіться берегами, подивіться на його красу і подумайте про його тайни...»

Читайте також: На вихідні річка Стир біля Луцька може вийти на заплаву

Telegram Channel